Serpentis
Image default
Aanbiedingen

Een TPU Soft case voor je iPad Pro 11. Een goed idee!

Een TPU hoesje (of soft case), je hebt er vast wel eens van gehoord. Een materiaal dat steeds vaker gebruikt wordt bij hoesjes. Maar wat is TPU nou precies? Daar gaan we in deze blog dieper op in. Verder lees je in dit blog de voordelen van het TPU materiaal en waar je het beste een case van TPU materiaal kan aanschaffen. 

Betekenis

TPU staat voor Thermoplastisch Polyurethaan. Het materiaal is een combinatie van hard plastic en siliconen materiaal. Je kunt een TPU-hoesje herkennen wanneer je het hoesje iets kunt buigen. Thermoplastisch Polyurethaan heeft diverse eigenschappen. Enkele daarvan zijn elasticiteit en weerstand tegen slijtage. In de video zijn de verschillen tussen hard – plastic, silliconen en TPU materiaal beter zichtbaar.

Voordelen

Voordeel van TPU materiaal ten opzichte van hard plastic is dat je het kunt buigen. Hierdoor is het hoesje flexibel en daardoor duurzamer omdat het niet af kan breken bij eventuele vallen. TPU materiaal is steviger dan het siliconen materiaal omdat het combinatie is van hard plastic en siliconen materiaal. Hierdoor is je smartphone beter beschermd dan wanneer je kiest voor siliconen hoesje. De hoesjes zijn makkelijker aan te brengen en verwijderen van je iPad dan hoesjes die van hard plastic zijn gemaakt. Hierdoor is het ook eenvoudiger om het hoesje schoon te maken wanneer het vies of vettig aan voelt. Het materiaal kun je gewoon schoonmaken met water.

Soort portemonnee

Het TPU materiaal vind je voornamelijk bij de backcovers en portemonnee (wallet cases) hoesjes. Portemonnee hoesjes hebben binnen in de hoes een soort houder waar de iPad ingeklikt moet worden. Deze houders zijn verkrijgbaar in hard-plastic en TPU-materiaal. We raden hier dus ook aan om te kiezen voor TPU materiaal, omdat het materiaal duurzamer is. 

Tip

Wil je het mooie design van bijvoorbeeld je iPad blijven zien maar toch je toestel beschermen tegen stoten en vallen? Dan raden we je een transparante back cover aan. Met de back covers kun je het Apple logo blijven zien en is je toestel toch goed beschermd!

Hoesjemaken.nl

Wil je graag een iPad Pro 11 hoes maken voor jezelf? Of wil je een uniek cadeau geven aan een ander? Kijk dan eens op de website van Hoesjemaken.nl. Daar vind je hoesjes voor alle modellen iPads en kun je eenvoudig zelf je hoesje ontwerpen. Of je er nou een mooie foto of een mooie tekst op wil hebben. Je kunt er je creativiteit goed in kwijt!

 

https://www.hoesjemaken.nl/