Serpentis
Image default
Tuin en buitenleven

Ga onkruid tegen met een antiworteldoek

Af en toe is niets vervelender dan onkruid. Zeker in tuinen. Een antiworteldoek is er in verschillende afmetingen en kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. In dit artikel gaan we wat verder in op het gebruik en de functie ervan.

Waarvoor gebruik je worteldoek?

Dit zwarte polyester doek kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Vaak in tuinen wordt het gebruikt om de groei van onkruid tegen te gaan. Tuinders, hoveniers en het gebruik voor andere zakelijke en particulieren doeleinden is mogelijk. Het kan geplaatst worden onder het straatwerk en bijvoorbeeld grind, houtsnippers of split.

De functie van antiworteldoek

Een worteldoek is waterdoorlatend en vormt een uitstekende bescherming tegen onkruid. Het gaat onkruid tegen. Het beschermt de tuin voor onkruid dat van onderaf kan groeien. Je kunt het bijvoorbeeld ook onder de tegels leggen om zo onkruid tussen de kieren te voorkomen.

Zelf aanbrengen

Als je redelijk handig bent, dan kun je ervoor kiezen om het zelf aan te brengen. Zorg er van tevoren voor dat de grond helemaal egaal is. Het worteldoek dient vervolgens helemaal vlak op de egale grond gelegd te worden. Probeer alles zo veel mogelijk uit één stuk te leggen en voorkom snijden en knippen in het doek. Vervolgens dien je het doek vast te zetten door het aan de randen in de grond te steken of duwen door middel van een schop.