Serpentis
Image default
Bedrijven

Heb je een container gehuurd? Lees dan hier waar je goed op moet letten

Ben je binnenkort van plan om te gaan verbouwen of een grote opruiming te houden? Dan is er een grote kans dat je een manier hebt gevonden om al je materialen en afval weg te nemen. Dit is namelijk erg belangrijk wanneer er veel troep en afval komt kijken bij een dergelijke klus. Uiteraard wil je dat dit allemaal goed en netjes gebeurd. Wil je daarom weten waar je goed op moet letten bij het gebruiken van een container? Lees dan zeker onderstaande tips!

Welke heb je nodig?

Ga je materialen als hout, kunststof of glaswol wegwerken? Dan kun je beter één van de vele bouw- en sloopafvalcontainer gebruiken. In deze afvalcontainer kun je al je bouw- en sloopafval afvoeren. Je kunt hierbij ook het gewenste formaat uitkiezen. Denk bijvoorbeeld aan een 3m³ afvalcontainer, een 6m afvalcontainer of een 10m³ afvalcontainer. Ook kun je kiezen uit een open of gesloten variant. Ben je aan het verbouwen? Dan moet je zorgen dat uw afval van de verbouwing kwijt kunt in een puincontainer huren. Naast het scheiden van je afval, is het ook verstandig om je afval goed af te voeren me het gebruik van een puincontainer huren. Je kunt tegenwoordig bij meerdere instanties een puincontainer huren.

Wat mag je niet afvoeren?

Het is erg belangrijk om vooraf te weten wat je allemaal wel en niet mag afvoeren tijdens het verbouwen of tijdens het opruimen. Je wilt natuurlijk niet tegen onverwachtse zaken aanlopen tijdens je klus, zoals bijvoorbeeld verboden materialen. De volgende materialen mag je onder andere niet afvoeren: kunstgras, olie, vetresten, koelkasten, autobanden, vriezers, accu’s, dakafval, asbest en asbest vergelijkend materiaal.

Ben je van plan om vuil schoon te verwijderen? Dan kun je beter bijvoorbeeld een variant voor schoon afval gebruiken. Uiteraard bepaal je eerst de grootte van de afvalcontainer die je nodig hebt. De volgende materialen kun je wel zonder consequenties afvoeren: stenen, bakstenen, metselpuin, grindtegels, dakpannen. Ben je van plan om houtafval af te voeren? De meeste soorten en uitvoeringen van hout kun je zonder problemen afvoeren.

https://afvalcontainersrijnmond.nl/puincontainer-huren/