Serpentis
Image default
Bedrijven

Het hoger beroepsonderwijs

Nadat eindexamenleerlingen geslaagd zijn voor hun eindexamen, moeten ze een belangrijke keuze gaan maken; doorstuderen of liever een tussenjaartje? Veel leerlingen kiezen ervoor om na de HAVO naar het hoger beroepsonderwijs te gaan. Maar voordat je dit gaat doen, eerst genieten van je vakantie en het behalen van je examen. Heb je al een vlaggenmast in huis voor de vlag op te hangen. Anders is het belangrijk om eens op internet te zoeken naar; ’vlaggenmast kopen hout’. Door te zoeken naar vlaggenmast kopen hout, of houten vlaggenmast kopen kun je de vlag meteen uithangen, zodra je geslaagd bent. Denk er dus zeker aan om een houten vlaggenmast te kopen!

 

Hoe gaat het HBO in zijn werk?

Het hbo staat voor het hoger beroepsonderwijs. Havo en vwo-leerlingen kunnen van de middelbare school doorstromen naar het hoger beroepsonderwijs. Daarnaast is het ook mogelijk om vanuit een mbo-4 opleiding door te stromen naar het hbo. Hbo- leerlingen zijn meer gericht op de beroepspraktijk. Het is mogelijk om je hbo-opleiding op 3 niveaus te volgen.

 

Het eerste niveau is Associate degree, dit is een praktijkgerichte, tweejarige opleiding. Je behaalt deze opleiding op het niveau dat tussen mbo-4 en hbo-bachelor ligt. Het tweede niveau is hbo-bachelor, dit is een vierjarige opleiding die je volgt nadat je het havo of vwo-diploma hebt behaald. Uiteindelijk kan je ook nog een hbo-master gaan doen, dit is een 1- of 2-jarige opleiding die je volgt nadat je de bachelor hebt behaald. Je gaat je hier extra verdiepen in een vakgebied.

 

Wat past het beste bij jou?

Het is als jong persoon heel erg moeilijk om te beslissen welke keuze nu het beste is. Moet ik kiezen voor een verpleegkundige opleiding of ga ik toch liever de techniek in. Er zijn gelukkig veel manieren om je te oriënteren. Je kan naar opendagen of je kan ook een dag meelopen met een student. Door dit te doen weet je precies wat jij wilt gaan doen in de toekomst.

https://deriemasten.nl/houten-vlaggenmasten/