Serpentis
Image default
Energie

Het installeren van zonnepanelen

Het wordt steeds populairder om zonnepanelen aan te schaffen voor je woning. Naast de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, blijkt dat zonnepanelen binnen 10 jaar rendabel zijn. Daarnaast hebben ze ook nog een lange levensduur. Voor het laten functioneren van zonnepanelen zijn er een aantal zaken nodig die je moet aankopen. Namelijk, de zonnepanelen zelf, een omvormer en uiteraard het installatiemateriaal. Investeer het beste ook in bekwame vakmannen om dit te laten installeren voor je. Mocht je het aandurven, zijn er heel wat mensen die zelf hun zonnepanelen plaatsen.

Onderdelen zonnepanelen Doordat er zonnecellen in zonnepanelen zitten, wordt er zonlicht omgezet in elektriciteit. De verschillende onderdelen zorgen ervoor dat je uiteindelijk elektriciteit hebt dat je direct kan gebruiken.

Zonnepanelen De zonnepanelen zelf bestaan uit verschillende onderdelen. Het eerste wat vrijwel direct opvalt, is de toplaag. Deze is meestal zwart of blauw en is een anti-reflecterend materiaal. Dit is van uitermate belang, zodat het zonlicht niet afgekaatst wordt van het zonnepaneel. Onder de toplaag bevindt zich het halfgeleidende materiaal. In de meeste gevallen is dit materiaal silicium. Doordat het zonlicht hierop valt, kan er een elektrische spanning ontstaan. Doordat de verschillende zonnepanelen met elkaar in verbinding staan, zal de opgewekte spanning doorgegeven kunnen worden.

Omvormer De elektrische spanning dat wordt omgezet door het halfgeleidende materiaal is nog niet het type stroom dat je direct kan gebruiken. Deze stroom is een gelijkstroom, terwijl je een wisselstroom nodig hebt om apparaten te kunnen gebruiken. Door het gebruik van een omvormer wordt de stroom omgezet waar je gebruik van kan maken in je huis.

Installatiemateriaal Het installatiemateriaal dat je nodig hebt voor het installeren van je zonnepanelen is volledig afhankelijk van waar je de zonnepanelen gaat plaatsen. Er zullen per huis een aantal factoren zijn waarmee er rekening dient gehouden te worden voor de beste locatie van je zonnepanelen. Wanneer je de locatie weet en met welke factoren je rekening moet houden, kan je eenvoudig de bijbehorende materialen bij verschillende bouwwinkels vinden.