Serpentis
Image default
Dienstverlening

Hoe hou je een bedrijfspand schoon? – 5 tips

Hoe een bedrijfspand uitziet kan van belang zijn bij het aantrekken en behouden van klanten. Veel klanten zien het kantoor als een visitekaartje van het bedrijf. Een goede indruk kan cruciaal zijn voor het verdere verloop van de samenwerking. Vandaar is het van belang dat je het kantoor schoon houdt van binnen en buiten, hieronder vind je een 5 handige tips!

Maak gebruik van desinfecterende middelen

Zorg dat er genoeg schoonmaakmiddelen aanwezig zijn om de ruimtes mee schoon te maken. Desinfecterende middelen hebben een goede werking op bacteriën en andere niet zichtbare viezigheden. Zo worden ziektekiemen tegengegaan en kunnen virussen zich minder snel verspreiden. Geef ook het personeel de mogelijkheid om regelmatig de werkplek te ontsmetten met desinfecterende sprays en gels.

Was regelmatig de ramen

Het weer kan er voor zorgen dat de ramen er niet altijd even goed meer uitzien. Veel bedrijfspanden hebben grote ramen en verschillende verdiepingen, het is daarom aan te raden om het wassen van de ramen uit te besteden. Deze glazenwasser in Geleen werkt met speciale apparatuur en is gespecialiseerd in het wassen van ramen en schoonmaken van bedrijfspanden.

Zorg dat de kantoorruimtes goed onderhouden worden

Op kantoor wordt dagelijks gebruik gemaakt van verschillende artikelen. Deze lijken misschien schoon, maar zijn het zeker niet. Dingen zoals toetsenborden, pennen, bureaus en beeldschermen zijn grote bronnen van bacteriën. Vaak worden deze vergeten tijdens het schoonmaken van het kantoor. Behoudt de hygiëne in het kantoor door deze artikelen meerdere keren per week schoon te maken met desinfecterende middelen.

Investeer in opbergmogelijkheden

Opbergmogelijkheden zijn van cruciaal belang voor een opgeruimd kantoor. Werknemers hebben kasten en klappers nodig om belangrijke documenten of andere benodigdheden op te bergen. Zo zien de kantoorruimtes er georganiseerder en netter uit, wat vaak een positief effect heeft op de productiviteit van de werknemers.

Maak een schoonmaakschema

Om er zeker van te zijn dat alle werkzaamheden voltooid worden, kan het voordelig zijn om een schoonmaakschema op te stellen. Wanneer er meerder interieurverzorgsters in dienst zijn, is het belangrijk dat ze weten waar ze aan toe zijn. Het schoonmaken verloopt hierdoor efficiënter en kan makkelijker gecontroleerd worden.

https://blankersschoon.nl/glazenwasser-geleen/