Serpentis
Image default
Dieren

Hoe kan je een chip kat registreren

Heb jij net een leuke kitten opgehaald? Dan vraag je jezelf waarschijnlijk af wat je allemaal moet regelen. Je wil natuurlijk wel zorgen dat alles voor je nieuwe viervoeter goed geregeld is. Eén van de zaken die je kan regelen bij de aanschaf van een kitten is dat je de chip kat kan registreren. Om de chip kat te registreren moet je ervoor zorgen dat je, om te beginnen, je kitten bij de dierenarts een chip krijgt. Dit is nog niet verplicht volgens de Nederlandse wetgeving. Vervolgens zorg je dat je de chip kat registreert en gekoppeld wordt aan jouw persoonsgegevens. Zo weet iedereen die bevoegd is om in de databank te kijken van wie de kat is als deze wegloopt of een medische behandeling nodig heeft.

Chip kat registreren om te zorgen dat je gekoppeld blijft

Door de chip kat te registreren aan jouw persoonsgegevens betekent dat deze worden toegevoegd aan een database. Als je kat op straat verdwaald of als jouw binnenkat ontsnapt dan kan deze makkelijk gekoppeld worden aan jouw gegevens als ze hem vinden. Hiervoor is het belangrijk dat er een persoon met een speciaal apparaatje de chip uitleest. Dit betekent vaak dat ze langs een dierenarts moeten gaan. Gelukkig zijn er ook nog andere oplossingen waardoor het registreren van de chip van jouw kat niet direct nodig is. 

Je kat een penning geven

Om te zorgen dat je geliefde viervoeter nog sneller bij je terug is kan je vaak bij het chip kat registreren de keuze maken om een penning aan te vragen. Deze kan je bevestigen aan de halsband en hierdoor word jij als eigenaar nog sneller opgespoord. Op de penning staan de naam van de kat en jouw persoonlijke telefoonnummer. Als je kat dan gevonden wordt kan de vinder je direct bellen. Dit is zelfs nog makkelijker, want dan weet je sneller waar je kat zich bevindt en hoeft de vinder misschien niet meer langs de dierenarts om de chip uit te laten lezen.

 

https://www.petlook.nl/kat-registreren/