Serpentis
Image default
Dieren

Hoe kun je muggen uit jouw woning houden?

Na een lange dag werken is het heerlijk om in jouw comfortabele bed neer te ploffen. Hoe vervelend is het als je op zo’n moment last van muggen hebt? Muggen verjagen is op zich prima om te doen, maar het is niet iets waar je elke avond op zit te wachten. Mede daarom is het advies om de komst van muggen in jouw woning zoveel mogelijk te voorkomen. Daar heb je tegenwoordig gelukkig meerdere mogelijkheden voor!

Maak gebruik van een muggenstekker

Met dank aan een muggenstekker kun je de komst van muggen – en overige insecten – zoveel mogelijk voorkomen. Je hoeft deze stekker alleen maar in het stopcontact te doen, waarna de stekker direct voor je aan het werk gaat. Houd wel rekening met een bepaalde geur en een bepaald geluid. Wij, als mens zijnde, horen dit geluid vaak niet. De muggen horen dit geluid echter wel, maar de kans bestaat dat bijvoorbeeld jouw hond dit geluid ook hoort. Je kunt je daarom afvragen of dit de meest duurzame optie is.

Plaats een muggenlamp in jouw woning

Een andere mogelijkheid die je hebt, is om een muggenlamp in jouw woning te plaatsen. De muggenlamp is alles behalve aangenaam voor muggen, waardoor de muggen direct de andere kant opvliegen. Dit betekent dat jij géén last meer hebt van de vervelende muggen in jouw huis en slaapkamer.

Installeer horren

Een veel betere tip is om horren in jouw woning te installeren. Door horren bij jouw ramen te installeren, weet je de muggen simpelweg buiten jouw huis te houden. De muggen hebben gewoonweg géén mogelijkheid om in jouw huis binnen te dringen. Bijkomend voordeel: als je voor kwalitatieve horren kiest, geniet je hier ook nog jarenlang van. Je hebt dus de komende jaren geen last van insecten in huis. Hoe ideaal is dat? Kom daarom direct in actie en zeg definitief gedag tegen de muggen in jouw huis. Het weghouden van muggen is dus absoluut mogelijk. Wel moet je hier enige voorbereidingen voor treffen; dat is het echter waard!