Serpentis
Image default
Aanbiedingen

Hoe zorgt een makelaar voor een extra waarde van je woning?

Sommige mensen denken dat ze geen makelaar nodig hebben. Een huis verkoopt zichzelf namelijk, toch? Dit is niet helemaal zo. De waarde van een woning kan namelijk verhoogd worden door het inschakelen van een makelaar. Om je te helpen jouw keuzes te overwegen, leggen we je in deze blog uit welke voordelen de inzet van een makelaar met zich mee brengt. 

Je hebt zelf extra tijd voor andere dingen

Jij bent degene die jouw woning het allerbeste kent. Daarom kan jij er ook veel over vertellen als het verkocht moet worden. Toch is het een goed idee om Van der Eijken Makelaardij Roosendaal in te schakelen wanneer je jouw huis gaat verkopen. Op het moment dat jij jouw eigen woning verkoopt zonder de hulp van een makelaar, vraagt dit veel van jouw tijd. Ook moet je een zo groot mogelijk doelgroep bereiken en hoe ga je dit doen? Wanneer je een makelaar inschakelt, heb je geen last van deze twee punten. 

Een makelaar kan voor extra geld zorgen

Een makelaar weet als geen ander hoe de verkoop van een woning in zijn werk gaat. Ze weten waar de focus moet liggen en welke stappen er allemaal doorlopen moeten worden. Zo kan een makelaar jouw woning op een objectieve, maar onderscheidende manier in de woningmarkt naar voren laten komen om een zo hoog mogelijk bod te ontvangen uiteindelijk. 

Bespaard je heel wat stress

Buiten praktische ontzorging heeft een makelaar ook op juridisch vlak voordelen. De verkoop van jouw woning is namelijk een stuk meer dan alleen de sleuteloverdracht en het vinden van een koper. Het is een juridische handeling waar recht bij komt kijken. Een makelaar weet hier alles over en zorgt er dus ook voor dat het juridische gedeelte goed wordt geregeld. Ze controleren bijvoorbeeld het koopcontract nog voordat jij het ondertekent, een belangrijk voordeel!