Serpentis
Image default
Woning en Tuin

Intersteel kopen (deurbeslag)

Deurbeslag is het onderdeel dat een deur op zijn plaats houdt en laat open- en dichtzwaaien. Ze zijn meestal gemaakt van metaal, maar kunnen ook van plastic of andere materialen zijn. Deurbeslag is te vinden op zowel binnen- als buitendeuren. Formani en intersteel zijn bekende fabrikanten van deurbeslag.

Het meest voorkomende type deurbeslag is het scharnier. Scharnieren zijn er in verschillende vormen, maten en stijlen, afhankelijk van het type deur waarvoor ze zijn ontworpen. Er zijn bijvoorbeeld drie hoofdtypen: stompe scharnieren (ook wel “volledige” scharnieren genoemd), halflange scharnieren (ook wel “half-latch”-scharnieren genoemd) en full-latch-scharnieren (ook wel “full-overlay”-scharnieren genoemd). ” of “volledig ingezette” scharnieren). Scharnieren kunnen ook een of meer pinnen hebben waardoor ze soepel kunnen bewegen bij het openen of sluiten van de deur.

Deurbeslag is een noodzakelijk onderdeel van elke deur. Het is het onderdeel dat aan het deurkozijn wordt bevestigd en het houdt de deur op zijn plaats.

De meest voorkomende soorten beslag zijn scharnieren en grendels. Scharnieren worden gebruikt voor draaideuren, terwijl grendels worden gebruikt voor schuifdeuren of vouwdeuren. Er zijn ook verschillende soorten scharnieren en grendels die kunnen worden gebruikt, afhankelijk van het type deur dat u in uw huis of kantoorgebouw heeft.

Deurbeslag vind je bij bouwmarkten, bouwmarkten en online retailers zoals Amazon.

Om een deur aan het kozijn of de muur te bevestigen is deurbeslag nodig. Ze zijn er in verschillende maten en vormen, en ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De meest voorkomende soorten deurbeslag zijn scharnieren, handgrepen, sloten en stootplaten.

Het eerste type deurbeslag zijn scharnieren. Deze worden gebruikt om de deur aan het kozijn of de muur te bevestigen. Scharnieren zijn er in verschillende soorten en maten, afhankelijk van de wensen van de klant. Ze kunnen zichtbaar zijn of aan het zicht worden onttrokken met een decoratieve afdekplaat eroverheen. Het tweede type zijn handgrepen die mensen een handige manier bieden om deuren van beide kanten te openen zonder er omheen te hoeven reiken. Locksets bieden bescherming tegen ongeoorloofde toegang door de deur veilig te vergrendelen wanneer deze gesloten is en te voorkomen dat deze weer wordt geopend totdat deze wordt ontgrendeld met een sleutel of een sleutelloos toegangssysteem, zoals een digitaal slot dat kan worden geprogrammeerd door een geautoriseerde gebruiker met een code of afstandsbediening besturingsapparaat dat het op afstand ontgrendelt