Serpentis
Image default
Zakelijk

Is het uit vrije wil of een keuze onder druk?

Bij sommige mensen kunnen we het verschil bijna niet meer zien of horen. Want een vaccinatie hoort altijd een vrije keuze te zijn, maar de overheid heeft er zo’n druk achter gezet dat sommige mensen zich gewoon verplicht voelde om zich te laten vaccineren. Wat de beweegredenen van de mensen zijn geweest? Wij hebben ze voor jullie op een rijtje gezet!

Vakantie

Als jij in de afgelopen twee jaar op vakantie wou had jij een vaccinatiepaspoort nodig, want je moest wel kunnen laten aantonen dat je gevaccineerd bent. Als jij niet gevaccineerd was, mocht je bij heel veel landen niet het land in. Maar is het dan nog wel een vrije keuze, wij persoonlijk vinden van niet.

Vaccinatiepaspoort

Er is een tijd geweest, dat je zonder vaccinatiepaspoort nergens meer binnen kwam. Nou dit is voor veel mensen een beweegreden geweest om toch die prikken te gaan halen, want stel voor je komt nergens meer binnen. Want dat is hoe het gepresenteerd werd door de overheid, als je geen vaccinatiepaspoort hebt, kom je nergens meer binnen en wordt je buitengesloten van de rest van de samenleving. Aangezien dit een ruime hoeveelheid van de mensen was, kwamen hier natuurlijk opstanden van.

Bescherming van anderen

Dan heb je nog de mensen die de vaccinaties hebben gehaald om de mensen om zich heen te beschermen. Deze mensen worden vaak ook wel de volgers van de overheid genoemd. Maarja deze hebben de keuze uit vrije wil kunnen maken en dat is ook iets waar we jaloers op kunnen zijn.

Zo kunnen we dus eigenlijk concluderen dat er mensen zijn die zich hebben kunnen vaccineren vanuit vrije wil, maar dat het voor heel veel mensen ook een keuze onder druk is geweest. Want voor veel mensen betekenen die uitjes en vakanties te veel!

https://stichtingcoronaonderzoek.nl/vaccinatiepaspoort/