Serpentis
Image default
Hobby en vrije tijd

Kan je ballonvaren tijdens de COVID-19 periode?

Is ballonvaren een goed idee in tijden van COVID-19? Onze mening is dat dit geen goed idee is. Laat ons hopen dat deze verschrikkelijke ziekte snel uit ons leven mag verdwijnen. Social distance is zeer belangrijk en dit kunnen we niet garanderen, daarom hebben we beslist dat we tijdelijk geen ballonvaarten uitvoeren, om de veiligheid van onze passagiers te kunnen garanderen.

Een ballonvaart Oost-Vlaanderen

Wat is onze favoriete regio om een ballonvaart te plannen? Het antwoord is simpel boek je ballonvlucht in Oost-Vlaanderen. Gent is de hoofdstad van Oost-Vlaanderen. Het is een prachtige stad om een ballonvaart te organiseren. Zelf maken we in de lente, zomer en herfstperiode 3 à 4 vluchten per week.

We hebben hier tal van bezienswaardigheden: het Patershol, Sint-Pieters, Prinsenhof, Sint-Baafskathedraal, het Belfort…. Kortom de moeite om vanuit een luchtballon te bekijken.

Naast Gent hebben we in Oost-Vlaanderen ook nog andere mogelijkheden, waaronder de Vlaamse Ardennen en het Waasland. Iedere regio is volledig anders en heeft allemaal zijn charmes.

Wat kan je zoal doen tijdens de Corona periode: Bekijk hoe je ballonvaarder kan worden?

Ballonvaarder wordt je niet op één dag.

Als je ballonvaarder wilt worden moet je eerst een theoretisch examen afleggen. Hier krijg je de volgende vakken voorgeschoteld: Meteorologie, Navigatie, Aërostatica en Reglementering.

Indien je geslaagd bent voor al deze vakken kan je je focussen op het leuke gedeelte de praktijk.

Dit bestaat uit 2 delen de instructies en de  praktijk. We moeten een minimum van 6 instructies doen en 6 solovaarten, maar dit is uiteraard te weinig. Reken zeker maar op het dubbele. Hierna volgt het  praktijk examen.

Je denkt waarschijnlijk nu zijn we er, niets is minder waar.

Je praktijk examen bestaat uit 2 gedeelten, een barografisch profiel dat moet gevlogen worden en een vlucht waarin je laat blijken dat je het vliegen goed onder de knie hebt. Een examen ballonvaart duurt circa 1 uur.

Als je voor al deze onderdelen slaagt mag je je officieel piloot noemen. Qua praktijk moet je rekening dat een opleiding tussen de 1 à 2 jaar duurt, dit omdat het weer in België niet altijd optimaal is om een heel jaar door te ballonvaren.

Wil je meer informatie aangaande de opleiding, neem even vrijblijvend contact op met ons.

https://www.cair-ballonvaart.be