Serpentis
Image default
Aanbiedingen

Kies je een open of gesloten kast?

Kies je een open of gesloten kast?

De keuze van een kast beïnvloed een groot deel van je interieur. Naast de stijl van een kast maakt de keuze voor een open of gesloten kast ook een groot verschil. Laten we eens kijken naar de voordelen van beide kastsoorten.

 

Voor- en nadelen van een open kast

Een open kast die netjes en georganiseerd is ziet er stylish uit. Je kunt makkelijk bij de items die in de kast liggen zonder hiervoor eerst meerdere deurtjes open te hoeven trekken. Naast dat een open kast overzichtelijk is, kost een open kast meestal ook minder geld als je hem aanschaft. Dat is ook wel logisch want er worden minder materialen gebruikt. Als laatste geeft een open kast een ruimtelijke uitstraling, mits je hem niet volpropt met allerlei spullen.

Een groot nadeel van een open kast is dat hij veel stof vangt en je hem ook niet zo gemakkelijk afstoft. Wanneer je voor een open kast kiest, kun je het beste een lichte kleur kiezen. Op donkere kleuren nestelt stof zich sneller. Een tweede nadeel is dat je kast snel rommelig en vol kan lijken. Je bent snel geneigd om snel even iets weg te leggen en voor je het weet ligt er een puinhoop in je kast. Je kunt daarom beter ergens ander een rommel kast of lade inrichten zodat je open kast mooi ruimtelijk en netjes blijft.

 

Voor- en nadelen van een gesloten kast

Omdat je deze kast dicht kunt doen, maakt het niet zo veel uit hoe je je spullen weglegt. Het ziet er toch wel netjes uit! De dichte deurtjes houden ook het stof uit je kast waardoor je spullen mooi blijven.

Nadeel van een gesloten kast is dat je kamer snel gevuld is met deze kast, zeker als je een grote kast nodig hebt. Een ander nadeel is dat je niet meteen ziet waar je spullen liggen en als je hier geen handig systeem in hebt, je misschien eerst een aantal deurtjes moet open trekken voordat je een item hebt gevonden.

 

Een kast kopen?

Op www.jeha.nl vind je een uitgebreid assortiment van open en gesloten kasten. Het is ideaal om open en gesloten kasten te combineren. Zo kun je bijvoorbeeld een grotere kast nemen die open is en een of twee kleinere gesloten kastjes. Zo kun je van beiden de voordelen gebruiken!

 

https://www.jeha.nl/