Serpentis
Image default
Aanbiedingen

Kom thuis met een schoon gebit na een bezoek aan de mondhygiënist!

Een gezond gebit geeft ons het vertrouwen om te glimlachen. We kunnen genieten van ons favoriete voedsel, zelfs een glas ijskoud water op een zomerse dag doet onze tanden niets. Bovendien hoeven we ons met een gezond gebit niet ziek te melden van werk, omdat we kiespijn hebben. Kortom: een gezond gebit heeft een grote invloed op de kwaliteit van leven. Houd jij je gebit gezond? Dit doe je onder andere door met regelmaat de mondhygiënist te bezoeken!

 

Wat doen deze specialisten?

 

Zoals de term al doet vermoeden, is de belangrijkste taak van de mondhygiënist om je gebit schoon te houden. Allereerst moet echter de conditie van je gebit worden bepaald. Het kan dus zijn dat er vooraf aan de behandeling een röntgenfoto of gebitsafdruk wordt gemaakt. De behandeling waarvoor wordt gekozen, is grotendeels afhankelijk van de staat van het gebit. Een vaak voorkomend probleem is overmatig tandsteen. Deze zal de specialist verwijderen. Tijdens en na de behandeling zul je ook advies ontvangen, zodat je goed weet hoe je dagelijks je gebit grondig kunt reinigen. Zo kan de specialist je bijvoorbeeld aanraden een elektrische tandenborstel te kopen en/of vaker te flossen.

 

Is een behandeling iets voor jou?

 

Er zijn veel verschillende redenen te bedenken om zo nu en dan deze specialist te bezoeken. Wil jij een sterk en gezond gebit? Dan is een bezoek aan deze specialist iets voor jou – en natuurlijk willen we allemaal een sterk gebit! Heb je vaak last van gaatjes, is je gebit verkleurd, heb je te maken gebitsslijtage of is je adem de laatste tijd niet meer zo fris als je van jezelf gewend bent? Dan kan deze specialist je ook van dienst zijn. Daarnaast kan het zijn dat je hebt gemerkt dat je tandvlees wat teruggetrokken is en/of dat je regelmatig bloedt tijdens en na het tandenpoetsen. Ook dan is het verstandig langs de mondhygiënist te gaan in onze tandartspraktijk Amsterdam.