Serpentis
Image default
Gezondheid

Laag zelfbeeld door Acne en andere huidaandoeningen

Ik ben nu een (jong-) volwassen vrouw en ik heb nog steeds last van acne dit vind ik jammer en ik had het ook niet verwacht. Als als klein kind had ik last van baby acne en ik had gehoopt dat het na mijn puberteit zou stoppen.Daar ben ik nu volgens mij wel uit ik dacht vroeger ook altijd dat als ik ouder zou zijn dat mijn huid egaal zou zijn en dat ik nooit meer last zou hebben van acne dit is dus niet het geval. Het gekke is dat ik veel mensen van mijn leeftijd zie die er geen last van hebben of bijna niet terwijl ik er toch wel aardig wat heb en ook mee eters. Ik heb geen idee wat ik eraan kan doen.

 

Acne behandeling

Een acne behandeling is volgens mij ook niet de oplossing want dan lijkt het alleen maar erger te worden. Ik eet nu ook al een lange tijd gezonder en dat heeft wel resultaat gehad maar nu lijkt het weer erger te worden. Jammer genoeg heb ik geen geld voor een pro actieve acne oplossing. Dat is namelijk wat veel sterren doen. Het is een hele efficiente maar dure oplossing voor het probleem.

Wat wel een oorzaak kan zijn is stress ik heb net mijn examen periode achter de rug wat erg stressvol was.Ik ben erg benieuwd naar welke leeftijd de acne een beetje ophoudt. Want ik zie het echt niet voor me dat als ik straks naar de 30 ga ik nog steeds met acne rondloop.  Ik wordt hier namelijk best onzeker van en kijk vaak rond bij andere vrouwen. Tuurlijk lijkt het dat het bij mij erger is dat bij de rest.

Toen ik 18 was was het bij mij een stuk minder en ik dacht er toen al vanaf te zijn en er geen last meer van te krijgen wat ook een oorzaak kan zijn is dat ik niet elke dag me make up van mijn gezicht afhaal met als resultaat dat mijn poriën dicht gaan zitten en hierdoor meer acne komen. Ik ben benieuwd naar andere ervaringen van vrouwen van mijn leeftijd en wat zij er tegen doen.

https://www.medischevragen.com/acne/lamictal-acne/