Serpentis
Image default
Bedrijven

Laserontharing, gewoon in de zomer? Ja natuurlijk!

Geniet je ook zo van die zonnige zomerdagen in Nederland? Ook dicht bij huis kunnen we nu volop van ‘vakantieweer’ genieten. Of schiet je in de stress bij het idee dat je benen dagelijks onthaard moeten worden voor het ‘netjes’? Of ziet je bikinilijn er na het scheren uit als een slagveld? Waarbij de stoppels alweer doorkomen voordat de rode bultjes verdwenen zijn?

Soprano ICE Platinum

We hebben goed nieuws: tegenwoordig kunnen we effectief laserontharen, óók in de zomer en dus ook wanneer de zon schijnt. Wij gebruiken daarvoor de geavanceerde Soprano ICE en Soprano Platinum lasers. In onze vestigingen Amsterdam-IJburg en Soest (bij Amersfoort).

Het is met deze moderne technologie uitstekend mogelijk om in de zomer te starten met laserontharing. Wel moet er een verschil zijn tussen de kleur van de huid en de haren, waarbij de haren donkerker moeten zijn. Feit blijft: hoe lichter de huid en hoe donkerder de haren, des te sneller de laserbehandelingen aanslaan. Maar bij de start van de behandelingen is er nog sprake van een hoge densiteit (= haardichtheid). Dan is het van belang om voldoende krachtig te behandelen, maar zonder onnodige pijn of trauma aan de omliggende huid te veroorzaken. Door de ‘in motion’ techniek te gebruiken, wordt de warmte in de haarfollikels langzaam opgebouwd. Hierbij fungeert het pigment in de haarzakjes als doelwit. De haarvaatjes die de haarzakjes van voeding voorzien, worden met deze methode ook grotendeels uitgeschakeld. Twee vliegen in één klap dus.

In de zomer is het ook fijn dat na een laserbehandeling de haargroei de eerste periode veel trager weer op gang komt. Daar heb je vanaf het begin al plezier van!

Soprano ICE Laser ervaringen

Een praktijkvoorbeeld: iemand zit na 5 behandelingen van de onderbenen aan het eind van het behandeltraject. Dan adviseren wij om te behandelen wanneer de huid niet meer zongebruind is. Voor restbeharing is vaak de stationaire techniek nodig, waarbij de laser in één shot een hoge intensiteit aan energie afgeeft (dus niet langzaam opbouwend), waarna de laserkop wordt verplaatst naar het volgende stukje huid. Bij deze methode kan bij hogere (lees: effectieve) instellingen, een gebruinde huid schade oplopen.

Blijf wel je huid (ook die niet gelaserd wordt) goed beschermen wanneer je de zon in gaat. De zonkracht kan ook in Nederland behoorlijk hoog zijn. Op een verbrande huid kan uiteraard geen laser worden toegepast. Wél kunnen wij van Helemaal Huid je helpen om ook gedurende de zomer zorgelozer te kunnen zijn voor wat jouw haargroei betreft. Plan gerust een vrijblijvend consult met testshot in bij onze vestiging Amsterdam of Soest (op 5 km van centrum Amersfoort).

https://helemaalhuid.nl/