Serpentis
Image default
Aanbiedingen

Ledverlichting, lekker energiebesparend

Het klimaat is een steeds populairder onderwerp in Nederland en Europa. Dit komt onder andere door producten die onnodig veel energie gebruiken. Zo worden er ook in huizen en binnen bedrijven bijvoorbeeld de nodige energiebesparende maatregelen getroffen. Wil je ook energie besparen? Kijk dan eens naar jouw verlichting. Wanneer je momenteel nog gloei- of halogeenlampen gebruikt, is energie besparen een fluitje van een cent. Vervang deze verouderde lampen in dat geval door ledverlichting. Als u led verlichting in uw huis plaatst, bespaart u op de rekening en helpt u het milieu. Win-win toch?!

Aanschafprijs hoog, maar binnen korte periode geld bespaart!
Bij de overweging van het kopen van ledlampen schrikt u wellicht van de prijs. De aanschafkosten van een ledlamp ligt namelijk hoger dan die van gloei- en halogeenlampen. Laat je hierdoor echter niet weerhouden om ledverlichting te kopen. Op de korte termijn is deze verlichting duurder, maar op de lange termijn niet.  Wat is hier de reden van? Omdat ledverlichting minder energie verbruikt. Vervang je spotjes met gloei en halogeenverlichting voor spots met ledverlichting? Dan daalt jouw energieverbruik. Logischerwijs dalen in dat geval ook de energiekosten. Indien je alle lampen vervangt door ledverlichting bespaar je enorm op jouw energiekosten.

Ledlampen worden niet warm
Op lange termijn zijn ledlampen veel beter dan de gewone verlichting. Hoe komt dit eigenlijk? De eerste reden hiervoor is dat een ledlamp het merendeel van de stroom (ongeveer 90 procent) verbruikt voor het geven van licht. Bij gloei- en halogeenlampen is dit nog geen 10 procent. Bij deze ouderwetse lampen gaat het merendeel van de energie verloren aan warmte. Zo’n lamp kun je vaak ook niet aanraken wanneer hij gebrand heeft. Gloei- en halogeenlampen zijn dan namelijk ontzettend heet. Ledverlichting wordt niet warm, waardoor de energie grotendeels gebruikt wordt voor het verlichten van een ruimte. Met ledpanelen is het idee van ledverlichting helemaal compleet.

Levensduur van ledverlichting ligt hoger
Er wordt minder energie verbruikt en daardoor is het millieuvriendelijker. Daarbij komt dat deze lampen ook nog eens duurzaam zijn. Ze gaan namelijk aanzienlijk langer mee dan gloei- en halogeenlampen. Indien je voor ledverlichting kiest, hoef je minder snel nieuwe lampen te kopen. De productie van lampen gaat omlaag wanneer steeds meer mensen voor ledverlichting kiezen. En hoe minder er geproduceerd wordt, hoe beter dit is voor het klimaat. 

 

https://www.ledlichtstunter.nl/