Serpentis
Image default
Bedrijven

Met deze 4 tips creëer je een veilige wekomgeving!

Je wilt net als iedere andere werkgever dat je werknemers zo min mogelijk verzuim vertonen. Deze factor is mede afhankelijk van de werkomstandigheden en met name de veiligheid op de werkvloer. Het is voor jou als werkgever dus van belang om je werkvloer zo veilig mogelijk te maken, zodat de laag blijven en om de arbeidsproductiviteit hoog te houden. Maar hoe doe je dat? In deze blog vind je allerlei tips om jouw werkplek een stuk veiliger te maken!

  1. Tegenwoordig dragen maatregelen omtrent een besmettelijk virus ook bij aan de veiligheid op de werkvloer. Corona is tegenwoordig een van de meest voorkomende redenen van verzuim onder talloze werknemers. Daarom is het van belang om ook op de werkvloer bepaalde maatregelen te treffen omtrent de pandemie. Een aantal maatregelen zijn; het dragen van mondkapjes, handen regelmatig wassen en/of desinfecteren en het behouden van 1,5 meter afstand.
  2. Een VCA cursus is een beproefd programma die werkgevers en werknemers informeert op het gebied van veilig en gezond werken. De verzamelde informatie is gebundeld door diverse branches in de Nederlandse industrie. EenVCA is de basis van dagelijkse veiligheid en gezondheid op de werkvloer. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Ben je een bedrijf dat is op zoek is naar een VCA cursus Limburg? Kijk dan simpelweg op internet voor een VCA cursus in Limburg.

3. Veiligheid bij intensieve arbeid

De sectoren waar veiligheid, gezondheid en duurzaamheid vooral terugkomen zijn; de bouw, de technische sector en de zorg. Hierbij is het van belang dan de werknemers tijdens het werken de juiste houding aannemen. Denk maar eens aan het regelmatig tillen van zware objecten. Deze voorschriften en reglementen over veilig werken moeten duidelijk en frequent over worden gebracht, zodat de werknemers er zich aan houden.

4. Afbakening

Vaak worden er in de industriële sector gebruik gemaakt van krachtige machines. Deze machines zijn vaak volledig afgedekt zodat werknemers niet in contact kunnen komen met de bewegende onderdelen, alleen is dit niet altijd het geval. Wat dacht je van een brug in een autogarage? Deze krachtige machine is niet afgedekt en dus potentieel gevaarlijk. Daarom is het van belang om dit soort machines af te bakenen met belijning. Vaak worden hiervoor geel-zwarte belijningen op de vloer getapet om een gevarenzone te markeren.