Serpentis
Image default
Auto’s en Motoren

Onderhoud zelf je VW Classic met een beetje hulp van Paruzzi

Bij Paruzzi kun je online Kever en VW T2 onderdelen bestellen. Net als parts voor de Karmann Ghia, Kübel, Type 3 en de andere bus-modellen. Heb je ook behoefte aan technische gegevens bij bepaalde items? Paruzzi is je van dienst! Stel, je staat op het punt een 32/36 DFEV Weber Carburateur aan te schaffen. Als je op dit item klikt, krijg je allerlei handige wetenswaardigheden te lezen. Onder andere dat je er bij het monteren van twee carburateurs op moet letten dat beide goed schoon zijn. Dat een synchronisator bij de montage onmisbaar is. Verder staat vermeld dat deze Weber een registercarburateur is, ook wel tweetraps carburateur genoemd. Dit model zorgt voor een zuinige rijstijl en is geschikt vanaf 1300 cc tot 1800 cc. Het choke element voor de elektrische choke kun je er los bij bestellen. De venturies zijn 26/27 mm. De ideale sproeierbezetting is al gemonteerd: lucht 160/165 – benzine 137/140 – stationair sproeier 50/60. 

Handige handleidingen

Bij veel VW Kubel, Karmann Ghia en Kever onderdelen kun je complete handleidingen downloaden. Een voorbeeld. Je hebt een revisiemotor aangeschaft voor je Kever. Als je in de handleidingentool het Paruzzi-nummer invult (in dit geval 25504), verschijnt de gebruiksaanwijzing in PDF. De volgende zaken worden erin behandeld:

-de opbouw van de motor;

-de inbouw van de motor;

-waar op te letten als je de motor voor het eerst gaat starten;

-klepspeling;

-onderhoud;

-benzine;

-inrijperiode.

Interessant om te weten is dat Paruzzi revisiemotoren op basis van inruil kan leveren. Dit betekent dat je korting kunt krijgen als je je oude motor aan Paruzzi overhandigd. Paruzzi kijkt die motor na. Goede onderdelen worden hergebruikt voor een volgende revisiemotor. Als de inruilmotor voldoet aan een aantal criteria kun je er maximaal € 370,00 voor krijgen. Dit inclusief BTW-bedrag kan in de loop der tijd veranderen, houd daarvoor de Paruzzi-site in de gaten.

Om nieuwe klanten over de streep te trekken, geven we enkele citaten van bestaande klanten. De tevredenheid straalt ervan af!

“Mijn bestelling werd erg goed behandeld (…). Heel erg bedankt!”

“Zeer goed en eerlijk bedrijf. Professionele verpakking.”

“Zondag besteld, dinsdag binnen. Netjes verpakt.”

https://www.paruzzi.com/