Serpentis
Image default
Electronica en Computers

Ondersteuning tijdens het rijden met een achteruitrijcamera

Wanneer je een trailer, caravan, vrachtwagen of camper hebt, is het fijn om extra ondersteuning te krijgen tijdens het rijden. Je voertuig is een stuk langer dan gewoonlijk, waardoor je bepaalde hoeken misschien minder goed kunt zien. Daarnaast gaat sturen en parkeren heel anders dan met een personenauto. Een middel dat jou kan ondersteunen tijdens het rijden met een verlenging van het voertuig is een achteruitrijcamera. Een achteruitrijcamera aansluiten is erg eenvoudig.

 

Draadloos of bekabeld?

Er zijn twee soorten achteruitrijcamera’s, namelijk een draadloze of bekabelde variant. Binnen deze categorieën zijn nog diverse modellen te vinden. Het wordt aangeraden om voor een bekabelde achteruitrijcamera te gaan, omdat er meer zekerheid is op een storingsvrij ontvangst en de hoogst mogelijke beeldkwaliteit.

 

Een draadloze achteruitrijcamera aansluiten is echter een stuk eenvoudiger. Deze systemen zijn Full HD. Bij de digitale draadloze systemen wordt er een beveiligde verbinding gemaakt tussen de monitor en de camera, waardoor je geen storingen of beelden van andere camera’s kunt ondervinden. Afhankelijk van je wensen kun je gaan voor een systeem met tot wel vier camera’s. Vind je het echter voldoende om één camera te hebben? Dan is dat ook zeker mogelijk.

 

Voor sommige caravans of trailers is het niet per se nodig om een digitaal en draadloos systeem te hebben. Wanneer dit het geval is, kun je beter een analoog systeem nemen. Dat scheelt je namelijk enorm in de kosten.