Serpentis
Image default
Aanbiedingen

Onmisbaar op uw boot: de reddingsboei!

 

Een niet te missen item op elke boot, schip, platform of pleziervaart jacht is toch wel de reddingsboei. Aan boord moet u namelijk op alles voorbereid zijn. Er kunnen zich altijd onverwachte situaties voordoen waarbij u of een bemanningslid overboord valt. Een reddingsboei is een eerste redmiddel waarmee u een drenkeling te hulp kan schieten. Wilt u weten welke soorten reddingsboeien er precies zijn en waar u deze aanschaft? Lees dan snel verder!

 

Diverse soorten reddingsboeien

Reddingsboeien zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en vormen, namelijk:

 

  1. de hoefboei, dit is een reddingsboei in de vorm van een hoefijzer gemaakt van zacht kunststof
  2. de ronde boei, de ronde reddingsboeien zijn vaak gemaakt van hard plastic

Deze reddingsboeien en hoefboeien zijn daarnaast in verschillende kleuren verkrijgbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleuren zoals oranje, geel, wit of wit met rood of wit met blauw. Kies voor een kleur die past bij uw schip. Ook zijn de reddingsboeien in verschillende maten leverbaar. Welke maat u kiest hangt voornamelijk af van het benodigde drijfvermogen en de grootte van de plek waar u de reddingsboei gaat hangen. Hang de boei op een plek waar u er makkelijk bij kunt, zo kunt u snel schakelen door de reddingsboei richting de drenkeling te werpen.

 

Boottotaal

Tegenwoordig kunt u ook heel gemakkelijk online een reddingsboei aanschaffen. Dit doet u bijvoorbeeld op de website Boottotaal.nl, hier vindt u alle benodigdheden om veilig te varen. Denk hierbij aan brandblusmiddelen, lifelines, noodsignalen, reddingsvesten, reddingsboeien en meer. Hiermee zorgen zij dat u veilig naar de overkant komt. Bij Boottotaal vindt u reddingsboeien van Besto, Talamex en Trem. Alle opties op een rij:

 

  • Reddingsboei met licht: de hoefboeiset van Besto is een complete reddingsset inclusief hoefboei, hoefboeihouder en reddingsboeilicht. Deze set is verkrijgbaar in geel, oranje en wit.
  • Reddingsboei met houder: een reddingsboei moet u makkelijk kunnen pakken wanneer er een man overboord is. Door de reddingsboei in een ophangbeugel aan de railing te hangen, bergt u de boei netjes en binnen handbereik op.
  • Reddinglijn: Het is belangrijk de reddingsboei met een reddingslijn te bevestigen zodat de drenkeling weer binnenboord gehaald kan worden. Een reddingslijn blijft drijven waardoor hij niet in de schroef terecht kan komen.
  • Safety kit: de safety kit van Talamex is een complete veiligheidsset inclusief hoefboei, werplijn van 30 meter, reddingsboeilicht, ophangbeugel en kunststof tas. Dan bent u in een keer klaar!

Reddingsboei online aanschaffen

Schaf nu ook gemakkelijk en snel reddingsboeien aan bij Boottotaal. De partij Boottotaal verzekert u van een snelle verzending en optimale garantie. Heeft u vragen over het kopen van de juiste reddingsboei? Vraag het de specialisten van Boottotaal gerust. Zij helpen u graag bij uw zoektocht naar de juiste reddingsboeien.

 

https://www.boottotaal.nl/