Serpentis
Image default
Aanbiedingen

Opvolgmelk: noodzakelijk of niet?

Als we het hebben over een term die voor iedere vader en moeder bekend is, is dat opvolgmelk. Er zijn enorm veel gezinnen die ervoor kiezen om hun baby in een bepaald stadium in hun leven opvolgmelk te geven. Echter hoeft dit niet noodzakelijk te zijn, al doen veel aanbieders van opvolgmelk je dit graag geloven. Om je dan voor eens en voor altijd de informatie te bieden die jij nodig hebt om het besluit te maken of opvolgmelk wel of niet iets voor je baby is, is het goed om snel verder te lezen in dit blog. We vertellen je hier met alle plezier alles dat jij moet weten!

De definitie van opvolgmelk

Voor we verdergaan met het belang van opvolgmelk is het handig om op één lijn te zitten voor wat betreft de definitie ervan. Opvolgmelk wordt door de fabrikanten van kunstvoeding aangeboden als opvolger van zuigelingenmelk. We vinden opvolgmelk terug onder  nummer 2 en nummer 3. Nummer 2 is geschikt voor baby’s van 6 tot 10 maanden en nummer 3 kun je gebruiken voor baby’s vanaf 10 maanden. Iedere aanbieder van opvolgmelk claimt iets anders te bieden dan de concurrent, maar in de praktijk zien we vaak dat iedere opvolgmelk hetzelfde is en onder bovenstaande categorieën valt.

Hoe noodzakelijk is opvolgmelk?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, melden we je bij deze dat opvolgmelk niet noodzakelijk is. In het begin van het leven van een baby is het prima om vloeibaar voedsel binnen te krijgen. Na zo’n 6 maanden kan deze beginnen met het consumeren van vast voedsel en weer een half jaar later zal deze eten wat de pot schaft. Echter biedt opvolgmelk wel een bepaalde structuur en vastigheid voor je baby. Wil je nog opvolgmelk kopen? Neem dan zeker een kijkje bij Dutch Baby Shop, want zij bieden opvolgmelk online!

https://www.dutchbabyshop.com/nl/