Serpentis
Image default
Huishoudelijk

Ramen wassen doe je zo

Aangezien jij geen professionele glazenwasser uit Eindhoven bent, stel je dit vervelende klusje waarschijnlijk graag uit. Toch ontkom je er uiteindelijk niet aan, met het sop en de zeem in de aanslag, je ramen een grondige poetsbeurt te geven. Wij vertellen je graag hoe jij net zoals die professionele glazenwasser uit Eindhoven je ramen weer brandschoon krijgt.

Wat heb je nodig?

Streep loze ramen is wat we allemaal willen en daar heb je niet eens exclusieve schoonmaakmiddelen of bijzondere trucjes voor nodig. Het enige wat je nodig hebt is:

–          Een emmer;

–          Een trekker of raamwisser;

–          Een spons;

–          Een zeem;

–          Een microvezeldoekje;

–          Een keukentrapje;

–          Afwasmiddel, ammoniak of schoonmaakazijn.

Wat moet je doen?

  1. Eerst binnen aan de slag? Zorg dat je ruimte hebt om te werken. Zet dus even alle overbodige spullen aan de kant, zodat je overal makkelijk bij kunt.
  2. Hardnekkige vlekken, zoals vogelpoep of zand, op het raam? Verwijder deze als eerste. Zand verwijder je met behulp van een tuinslang en vogelpoet met een beetje tandpasta.
  3. Maak een sopje met heet water en maar een beetje afwasmiddel of schoonmaakazijn. Teveel schoonmaakmiddel zorgt namelijk juist voor strepen.
  4. Zorg dat het raam goed nat is, gebruik hiervoor een spons want het meeste vuil zal hierdoor worden opgenomen.
  5. Pak de trekker en werk altijd van boven naar beneden, anders loopt het water naar beneden op de plek die je net hebt gedroogd. Zorg ook dat je in een enkele beweging werkt, als je de trekker namelijk optilt ontstaat er een streep.
  6. Maak tot slot het kozijn en de vensterbank met het microvezeldoekje schoon.

https://schoonmaakbedrijfvaniersel.nl/glazenwasser-eindhoven/