Serpentis
Image default
Woning en Tuin

Ronde eettafel

De ronde eettafel is weer helemaal terug. Nou ja, terug… eigenlijk zijn ronde eettafels nooit helemaal weggeweest, maar er is een tijd geweest dat men bij eettafels vooral aan rechthoekige tafels dacht.

Dat ronde eettafels opnieuw populair worden is logisch. Want hoewel rechthoekige eettafels absoluut sterke punten hebben, bieden ronde tafels een paar extra voordelen.

Flexibel voor wisselende groepen

Stel, je hebt een rechthoekige tafel met plek voor acht personen. Dan voelt het wat leeg als je slechts met twee personen, of in je eentje, eet.

Een ronde tafel voelt altijd gezellig. Je schuift gewoon wat extra stoelen aan (of haalt er een paar weg) en iedereen kan aanschuiven. Zolang er rondom de tafel 60 centimeter (of meer) vrije ruimte is, kan iedereen zich vrij bewegen.

Hoe groter de tafel, hoe meer mensen je er aan kunt laten plaatsnemen. Voor 4 personen raden we een tafelblad van 120cm aan. Voor 6 personen heb je een tafelblad van 150cm nodig. Groter mag natuurlijk altijd!

Een ronde eettafel is gezelliger

Iedereen die weleens een etentje heeft gevierd zal hebben ontdekt dat mensen vooral contact leggen met hun directe buren en de persoon tegenover hen. Oogcontact maken met iemand die op de hoek zit is lastig. Bij een ronde tafel vindt het gesprek centraler plaats. Iedereen maakt contact met iedereen, waardoor de avond veel gezelliger is.

Een ronde eettafel geeft sfeer

Ronde vormen ogen natuurlijker dan haakse hoeken. Een ronde eettafel voegt warmte en sfeer toe. Helemaal wanneer je kiest voor een rond tafelblad gemaakt uit één stuk hout. Hierdoor verrijk je jouw eetkamer met de “ziel” van de boom. Dat klinkt wat zweverig, maar iedereen die een mooi tafelblad van natuurlijk hout vergelijkt met een tafelblad uit losse plankjes ziet het verschil.

Een ronde eettafel van hout, zoals jij het wil

Wil jij een unieke eettafel? Kies dan een mooie ronde eettafel van hout. www.tafels99.nl heeft standaard een groot aantal houten eettafels op voorraad. Maar wat nog mooier is, is een eettafel op maat.

Laat ons weten hoe jouw perfecte eettafel eruit ziet. Kies je tafelblad en onderstel en selecteer je favoriete afwerking. Daag ons uit! Onze meubelmakers hebben een echte passie voor hout en maken jouw eettafel precies zoals jij het wilt.

Zet ons voor je aan het werk. We weten het zeker: binnenkort is iedereen jaloers op jouw prachtige eettafel.