Serpentis
Image default
Sport

Symbiont360 heeft zich gespecialiseerd in EMS training

EMS, of Electrical Muscle Stimulation, is een relatief nieuwe technologie in de fitnessbranche die in ons land aan populariteit wint. EMS is een soort training die gebruik maakt van elektrische impulsen om de spieren te stimuleren, wat resulteert in een efficiëntere en effectievere training. De technologie werd voor het eerst ontwikkeld voor medische doeleinden om patiënten met spieratrofie te helpen revalideren, maar is sindsdien aangepast voor gebruik in de fitnessindustrie. Een bedrijf in Nederland dat het voortouw neemt in de EMS fitnessindustrie is Symbiont360.

Symbiont360 is een van oorsprong Duits bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in EMS training. Het bedrijf achter Symbiont360 is Schwa-Medico. Schwa-Medico bestaat inmiddels al meer dan 45 jaar en heeft zich al die jaren bezig gehouden met onderzoek naar EMS. Inmiddels heeft het Duitse Symbiont360 de kans gezien om de voordelen van EMS training naar de Nederlandse markt te brengen. Sindsdien is Symbiont360 snel gegroeid en wordt EMS in de sportschool op meerdere locaties door heel Nederland aangeboden.

Het Symbiont360 EMS trainingsprogramma is ontworpen als een tijdsefficiënte en zeer effectieve training. Elke sessie duurt slechts 20 minuten, maar de intensiteit van de training is gelijk aan een traditionele 90 minuten durende sportschool sessie. De trainingen zijn afgestemd op ieders fitnessniveau en doelstellingen, met persoonlijke trainers die klanten door de oefeningen begeleiden.

State-of-the-art technologie

De door Symbiont360 gebruikte technologie is state-of-the-art. De EMS pakken die bij de trainingen worden gebruikt zijn op maat gemaakt en voorzien van 24 elektroden die elektrische impulsen afgeven aan de spieren. De pakken worden tijdens de training gedragen en zijn draadloos verbonden met een machine die de intensiteit van de elektrische impulsen regelt. De technologie is veilig en goedgekeurd door het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid.

Een van de unieke kenmerken van het Symbiont360 EMS trainingsprogramma is de focus op herstel. De trainingen zijn intensief, en klanten hebben tijd nodig om te herstellen tussen de sessies door. Symbiont360 biedt een scala aan herstel opties, waaronder massage, yoga en meditatie lessen, om klanten te helpen herstellen en de voordelen van de training te maximaliseren.

 

https://www.symbiont360.com/nl