Serpentis
Image default
Sport

Trainen met EMS wordt steeds populairder

Een steeds populairder wordende vorm van sporten is EMS training. Maar wat is EMS training precies en hoe werkt het? We zullen het in het kort toelichten.

Met EMS training, ofwel elektrische spierstimulatie, worden je spieren extra gestimuleerd met behulp van elektrische impulsen van buitenaf. Via de zenuwen geven onze hersenen bij iedere beweging kleine elektrische impulsen aan onze spieren door. Onze spieren zijn hier dus al helemaal aan gewend, daarom maakt het niet uit of de impulsen van buitenaf of via onze hersenen komen.

De elektrische impulsen die met een EMS training jouw spieren bereiken zitten op twaalf plekken in een speciaal stimulatiepak verwerkt. Dit stimulatiepak moet je dan ook tijdens de training dragen. Het pak is weer verbonden met een EMS trainingsapparaat dat de impulsen afgeeft. Op het apparaat kan je jouw favoriete training kiezen en het niveau van de impulsen bepalen. Omdat de elektroden alle spiergroepen binnen een training tegelijkertijd trainen, behaal je binnen korte tijd een uitstekend resultaat. Wanneer je gaat trainen in de sportschool kan je niet alle spiergroepen tegelijkertijd trainen. Als je alle spieren getraind wilt hebben kost je dit in de sportschool 3 tot 4 uur. Met de EMS training heb jij binnen 20 minuten al jouw spieren getraind en daarmee hetzelfde resultaat geboekt. Het is wel belangrijk dat je tijdens een EMS training reguliere oefeningen uitvoert. Wanneer je stil blijft staan gebeurt er natuurlijk niet zoveel. Met oefeningen als sit-ups, squads, lunges en vele andere laat je je spieren goed werken en kunnen de impulsen extra goed hun werk doen.

EMS kent vele doeleinden, waaronder afvallen

Veel mensen vragen zich af of je met de EMS training kan afvallen. Dat kan! Als je een gezond voedingspatroon combineert met EMS kan je zeer succesvol afvallen.

Het grote voordeel van trainen met EMS is dat je dit gewoon thuis in je woonkamer kan doen. Vaak beginnen mensen enthousiast met sporten in de sportschool maar houden ze dit op de langere termijn toch niet vol. En er zijn ook genoeg mensen die helemaal niet van de sportschool houden en daarom niet erg gemotiveerd zijn om hier uren per week in door te brengen.

EMS training kost je maar 2x per week 20 minuten van je tijd. En je kan gewoon thuis blijven! Wil je deze manier van sporten graag uitproberen? Raadpleeg de site van StimaWELL en bekijk wat je er allemaal voor nodig hebt.

https://www.stimawell.com/nl-nl