Serpentis
Image default
Woning en Tuin

Tips voor de inrichting van een appartement

Appartement gevonden. De huurovereenkomst is getekend. En nu?
 
Ben je opgewonden, misschien wel angstig, hoe je je eerste eigen appartement in te richten. Geen paniek – angst en opwinding zijn normaal bij het eerste appartement. Het is tenslotte een belangrijke stap in het leven.
 
Wij willen u graag willen ondersteunen: Met deze waardevolle tips die u niet alleen geld besparen, maar ook uw zelfvertrouwen versterken – zodat u zich stap voor stap meer thuis voelt in uw appartement. Klinkt goed? Laten we dan gaan…..

 

 

Checklists

“Wat heb ik nodig?” “Hoe kan ik schilderen?” “Hoe kan ik me comfortabel voelen?” Een nieuw appartement kan beangstigend zijn. Om niets te vergeten, downloaden veel mensen checklists van het internet en beginnen hun huis met hen in te richten.

 

Wat heb je echt nodig voor het begin?

In principe heeft een eerste appartement niet veel nodig. Ons advies: Neem de tijd en denk aan wat je in het begin echt nodig hebt – kamer voor kamer. De checklist wordt automatisch aangemaakt.
 

Wil je enkele voorbeelden?

  • Slaapkamer: goede matras en/of goed bed met goed beddengoed – voor een goede nachtrust
  • Keuken: een paar potten en pannen, blikopeners, borden, glazen en bestek – voor een heerlijke maaltijd.
  • Badkamer: toiletpapier, handdoeken, toiletborstel – voor uw hygiëne
  • Woonkamer: TV, bank / fauteuil, computer – voor werk, vrije tijd, ontspanning, relaxatie
  • Neem de tijd. Je komt er wel achter wat je nodig hebt. Neem de tijd om je nieuwe huis en je nieuwe leven te leren kennen voordat je iets anders toevoegt.

Dus je vertrouwt niet op vreemden bij het opzetten van je huis, maar op jezelf. En je eerste huis zal geleidelijk aan compleet worden. Wat zou er gebeuren als we je zouden vertellen dat woon blogs ideaal zijn als inspiratie voor het eerste appartement? Omdat goede meubels, verlichting en decoraties duur zijn. Zeker als je net je eerste appartement hebt gehuurd, een borg hebt betaald, een ingerichte keuken hebt overgenomen en een verhuizing hebt betaald.

 

 
Dus blijf zuinig als het gaat om de inrichting en ga onberispelijk van start:

  • Met geschenkmeubels – van ouders, vrienden of broers en zussen of broers en zussen
  • Met ebay aankopen
  • Met goedkoop meubilair uit de meeneemgerechtenmarkt
  • Tuurlijk. Trendy is anders. En je zult waarschijnlijk niet zo’n stijl blog openen. Dat hoeft u ook niet te doen.

Het is uw taak om uw eerste huis op te zetten – met uw opties en uw budget. Geef jezelf de tijd om je smaak in alle rust te ontwikkelen. En om uw rekening bij te vullen voor de koele meubels.