Serpentis
Image default
Aanbiedingen

Veel last van hoofdpijn? Controleer deze zaken!

Hoofdpijn is verschrikkelijk, maar het komt in verschillende vormen voor. Het kan zorgen voor beperkingen en belemmeringen in werk en privé. Daarnaast kan je er heel ongelukkig van worden, en dat is het laatste wat je wil. Terugkerende hoofdpijn kan verschillende oorzaken hebben. In deze blog behandelen we een aantal mogelijke oorzaken van hoofdpijn. Dit zijn zaken dit je zelf kan opmerken, aan je gedrag of levensstijl. Lees verder en wellicht helpt het jou!

 

Voeding en levensstijl

Jouw voeding en levensstijl kan de oorzaak zijn van eventuele hoofdpijn. Zo kan alcoholgebruik in het weekend zorgen voor hoofdpijn daarna. Slechte voeding kan daarnaast zorgen voor een slecht gebit. Problemen met het gebit of de kaken kunnen ook zorgen voor hoofdpijn. Voor vrouwen kan menstruatie of pilgebruik ook zorgen voor hoofdpijn. Analyseer jouw voeding en levensstijl dus goed, als jij last hebt van terugkerende hoofdpijn. 

 

Houding

Een slechte houding kan ook zorgen voor terugkerende hoofdpijn. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat iemand krom en met zijn nek naar voren loopt. Een slechte houding kan zorgen voor spanning in de rug en in de nek. Deze spanning kan vervolgens doorgroeien naar het hoofd. Dit zorgt vervolgens voor terugkerende hoofdpijn, tot dat jij je houding corrigeert. 

 

Zicht

Slecht zicht en druk op de ogen kan ook zorgen voor terugkerende hoofdpijn. Voor slecht zicht adviseren wij je om eens een oogcontrole te doen, bij een opticien. Zo kom je erachter of je eventueel een bril of lenzen moet dragen. Druk op de ogen kan komen door jouw oogleden. Veel mensen corrigeren dit, door middel van een ooglidcorrectie. Dit kan je doen bij verschillende specialisten, zoals www.ooglid.nl

 

Nog steeds niet duidelijk? 

Heb je nog steeds last van terugkerende hoofdpijn, maar weet je niet waardoor het komt? Zorg dan dat je eens langsgaat bij je huisarts. Jouw huisarts kan vervolgens met je zoeken naar een mogelijke oplossing of doorverwijzing. 

 

http://ooglid.nl/