Serpentis
Image default
Huishoudelijk

Verhoog je veiligheid: Hou je huis weg van inbrekers

Verhoog je veiligheid. Dit is waarschijnlijk het standaard advies wat je krijgt van beveiligingsbedrijven van over de hele wereld zegt locksecure.nl (in Amsterdam)

Met alle inbrekers die op zoek zijn naar buit is de kans dat jou huis het volgende doelwit zeer aanwezig. Daarom moet je de veiligheid van je huis opnemen en kijken of het hoog genoeg is om inbrekers bij je uit de buurt te houden. Kijk elk jaar naar de veiligheid en of je iets moet doen om hem up to date te houden of soms zelfs moet verhogen.

Veiligheidsniveau: LAAG

Statistieken laten zien dat de veiligheid die een deur je kan geven erg laag is. Het is helaas de beste toegangsplek voor inbrekers. Helaas hebben de meeste huizen goedkope deuren die absoluut niet bestand zijn tegen een gerichte trap van een inbreker. Een goede trap legt de weg open voor een inbreker om een feest te houden in jouw huis. Om de veiligheid te verhogen zou je eens aandachtig naar de deur moeten kijken of er niet iets aan verbeterd zou kunnen worden, want het is wel een van de grootste objecten en geeft daarnaast toegang tot je huis. Hoe kun je dit voorkomen?

Verhoog de veiligheid in je huis door oude sloten te vervangen door sloten met een dubbele veiligheidscilinder zegt Amsterdamse slotenmaker locksecure.nl/slotenmaker-amsterdam. Deze hebben 2 sleutelgaten die een sleutel aan beide kanten nodig hebben om de deur te openen. Dit zal de inbreker zeker vertragen als hij je huis wil binnen treden.

Maar daar stopt het niet. voor nog meer veiligheid zou je een slotenmaker kunnen vragen om een kijkgat in je deur te laten maken. Zorg ervoor dat je ruim zicht heb en gebruik het ALTIJD. Je kunt ook een kettingslot laten plaatsen. Na het checken van de sloten is het tijd om te kijken of de schroeven nog goed op hun plek zitten en de grendels goed vastzetten. Als de schroef maar een centimeter lang is moet je langere schroeven gebruiken. Het plaatje moet ook langer zijn.

Ramen

Veiligheidsniveau: erg LAAG

Een ander gedeelte wat je huis erg onveilig maakt zijn de ramen. In plaats van bescherming te bieden worden ramen juist gebruikt door inbrekers om je te bespieden om te kijken wie wanneer thuis is. Het zorgt ook voor een toegang voor ze omdat de meeste ramen opengelaten worden door de meeste huiseigenaren.

De enige manier om dit probleem op te lossen is om een slot te installeren op elk raam samen met een vergrendeling. Tralies zijn ook te adviseren omdat die lastig te omzeilen zijn zonder gebruik van gereedschap. Om dat veiligheidsniveau te verhogen kun je ook raam grendels installeren. Dat is een goed idee omdat het effectief de ramen sluit.

Garage

Veiligheidsniveau: gemiddeld

Als inbrekers niet door de voordeur naar binnen kunnen is de volgende optie meestal de garage. Daarom moet je ook juist daar veiligheidssystemen installeren. Ga niet voor een elektronische knop omdat deze makkelijk te omzeilen zijn. Ga in plaats daarvan voor een zware hendel. Vergeet niet oom een veiligheidsoog te plaatsen om je fiets ook in de garage op slot te zetten.

 Tuin

Veiligheidsniveau: heel laag

Wanneer je denkt dat je alles gehad hebt moet je ook niet de tuin vergeten. Je zou de heg kunnen trimmen zodat inbrekers nergens hebben om te schuilen. Een ander belangrijk gedeelte is om te zorgen voor goede verlichting voor rond het huis. Inbrekers haten het om in het licht op te treden. Daarom kun je maar beter verlichting installeren, compleet met bewegingssensor zodat je op elke beweging acht kan slaan.