Serpentis
Image default
Bedrijven

Verschillende soorten afval

Er is op de wereld heel erg veel afval wat gesorteerd en afgevoerd moet worden. Gelukkig zijn er verschillende bedrijven die zich hiervoor inzetten. Een voorbeeld hiervan is MKB- afval. Dit is een bedrijf die MKB afval – ondernemingen in heel Nederland rolcontainers aanbiedt. In deze containers worden om de week opgehaald waardoor je geen last hebt van stinkend afval.

Plastic afval

Jaarlijks produceert de wereldbevolking ruim 12 miljard ton aan afval. Mensen in rijke landen produceren 1,4 kilo afval per jaar. Gelukkig zijn er wel oplossingen in de Wereld die ervoor zorgen dat er minder afval komt in de toekomst. Een voorbeeld hiervan in het mkb afval scheiden. Iedereen kan meehelpen door al hun afval te scheiden, denk hierbij aan papier, plastic en glas. Ook kan groeten en tuinafval gescheiden worden. Als iedereen het afval scheidt kan er meer gerecycled worden, dit betekent dat afval wordt omgevormd in iets nieuws. Een echte uitkomst.

Hoe werkt recycling

Recycling is het opnieuw gebruiken van materialen. Recycling is iets anders dan hergebruik, waarbij een product opnieuw wordt gebruikt zonder het daarbij in grondstoffen te scheiden. Bij recycling worden de grondstoffen wel gescheiden en omgevormd tot iets compleet nieuws. Dit zorgt er dan ook voor dat het nieuwe product ook gewoon een nieuw product is.

Het afval wat het meeste wordt gerecycled is plastic. Dit is ook goed omdat er in de wereld enorm veel plastic afval is, ook in de oceanen. Nu zijn er verschillende technieken ontworpen die ervoor zorgen dat het plastic uit de oceaan verdwijnt. Deze technieken worden allemaal bedacht op de universiteit in Wageningen en de TU in Eindhoven, deze studenten zijn we dus eeuwig dankbaar. Er gaan een heel erg veel dieren en stukken natuur dood door het vele plastic, ook de mooie koraalriffen. Er moet nu dus ook een oplossing komen, anders gaat het uit de hand lopen. Rolcontainer Nederland zet zich in om het recyclen van afval zo goed mogelijk te laten verlopen. Benieuwd naar meer informatie? Bekijk dan hier de privacy policy van het bedrijf. 

 

https://rolcontainernederland.nl/mkb-afval/