Serpentis
Image default
Aanbiedingen

Verschillende soorten eiwitshakes

Een van de meest bekende manieren om snel af te vallen is met behulp van eiwitshakes. Eiwitten hebben veel minder effect op insuline in vergelijking met koolhydraten, zijn meer verzadigend en vereisen meer energie om te worden verteerd (thermisch effect van voedsel). Dit is de reden waarom veel voedingsdeskundigen eiwitten aanraden bij gewichtsverlies. Hoewel eiwitten kunnen helpen om gewicht kwijt te raken, zijn niet alle eiwitrijke producten ideaal als je wilt afvallen. Behalve de hoeveelheid eiwit in het product, is de hoeveelheid calorieën, koolhydraten en vet die het product bevat van belang. Benieuwd welk soort eiwit jij moet gebruiken? Lees dan snel deze blog!

Whey eiwit

Whey eiwit is een compleet eiwit afkomstig van melk die alle essentiële aminozuren bevat alsook het hoogste gehalte vertakte-keten aminozuren (BCAA’s) die in de natuur voorkomen. Whey eiwit heeft de snelste vertering en opname van alle eiwitbronnen, en het produceert hoge aminozuren spiegels in de bloedstroom, wat belangrijk is omdat aminozuurspiegels in het bloed de synthese van spiereiwit regelen.

Caseïne eiwit

Caseïne is de belangrijkste eiwit in melk. Melk bestaat voor 80% uit caseïne eiwit, de andere 20% bestaat uit Whey. Caseïne is een langzamere eiwit, wat betekent dat het niet zo goed is voor direct spierherstel maar het is uitstekende voor langdurige bescherming tegen spierafbraak. Om deze reden geven eiwitshakes die whey en caseïne combineren je het beste van twee werelden.

Plantaardig eiwit

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen plantaardig eiwit in hun shakes gebruiken is omdat ze een allergie hebben of gevoelig zijn voor whey of caseïne (beide afkomstig van koemelk). Een andere reden is dat ze vegetariër zijn of gewoon plantaardige eiwitten verkiezen. Ei-eiwit is een van de duurste vormen van eiwit en komt daardoor niet zo vaak voor als het belangrijkste ingrediënt in eiwitshakes. Omdat het van het wit van eieren komt, bevat het geen vet of cholesterol en bevat het ook geen koolhydraten.

Bodystore

Als je al een tijdje op zoek bent naar eiwitshakes dan raden wij je aan om eens een kijkje te nemen op de website van Bodystore. Zij hebben een ruim assortiment aan eiwitshakes. Op deze manier vindt jij hier zeker wat je nodig hebt. Daarnaast zijn de eiwitshakes ook nog verkrijgbaar in verschillende smaken. Op deze manier is er voor iedereen een smaak die ze lekker vinden! Wil je graag eiwitshakes kopen? Kijk dan eens in het assortiment van Bodystore.

https://www.bodystore.nl/