Serpentis
Image default
Zakelijk

Verschillende soorten vloeren egaliseren

Een vloer egaliseren kan met verschillende ondergronden. De meeste huizen hebben betonnen vloeren. Deze kunnen zonder problemen worden geëgaliseerd door een dunne laag op het beton aan te brengen zodat kleine oneffenheden worden weggewerkt en de vloer overal een gelijke hoogte heeft. Maar ook als de kamer een houten vloer heeft kun je die laten egaliseren. Hiervoor wordt speciaal materiaal gebruikt. Het egaliseren van een houten vloer is wel duurder dan wanneer er een betonnen vloer ligt. Je moet dus rekening houden met hogere kosten. Nadat de vloer is voorzien van de egalisatielaag moet deze laag minimaal 48 uur drogen. Houd er rekening mee dat je gedurende deze droogtijd de ruimte niet kunt betreden. Het egaliseren van vloeren gebeurt daarom bij voorkeur als de woning nog niet bewoond is. 

Een oude vloer laten egaliseren

Soms kun je een vloer laten egaliseren zonder de oude vloer te verwijderen. Ligt er bijvoorbeeld een gietvloer of tegels dan is het in sommige gevallen mogelijk om de egalisatie hier overheen aan te brengen. Wel moet de hoogte van de vloer dit toelaten, je wilt immers nadat je nieuwe vloer is geplaatst geen opstapjes in de kamers. Of de oude vloer wel of niet verwijderd moet worden voordat er geëgaliseerd wordt kun je overleggen met de vakman die deze klus bij jou komt doen. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan, bijvoorbeeld als op het laatste moment blijkt dat de oude vloer er alsnog uit moet voordat de egalisatie kan worden gedaan. 

Goed voorbereid aan de slag met je nieuwe vloer

Egaliseren zien sommige mensen als overbodig. Maar niets is minder waar. Als je deze belangrijke voorbereiding van je vloer achterwege laat kan dit schade aan je nieuwe vloer geven. Bovendien zijn er leveranciers van vloeren die geen garantie geven als je hun vloer laat plaatsen op een ondergrond die niet geëgaliseerd is. Het is dus belangrijk om je hierover goed te laten informeren voordat je een nieuwe vloer bestelt en laat plaatsen. Je kunt zowel het egaliseren als het laten leggen van een vloer uitbesteden aan een vakman. Dit is zeker aan te bevelen als je zelf niet handig bent en het risico niet wilt nemen dat er wat misgaat. 

Wil je graag je betonvloer egaliseren? Neem dan een kijkje bij Egaliseren.nl en vraag vrijblijvend een offerte aan.