Serpentis

Voordelen van groene ruimtes in werkomgevingen

Kantoorbeplanting wordt steeds populairder, vooral in bedrijfsomgevingen, en architecten zijn geïnteresseerd in groene muren en hun potentieel op de werkplek.

De inrichting van kantoren verandert snel, net als professionals en de arbeidsmarkt. Lege muren kunnen vandaag de dag plaats maken voor een verticale tuin, die naast het brengen van schoonheid de luchtkwaliteit en de akoestiek van het milieu verbetert, elektrische energie die wordt besteed aan de airconditioning bespaart en ook water hergebruikt.

De kantoorbeplanting heeft veel van de voordelen van een groendak, maar met als bijkomend voordeel dat er weinig ruimte wordt gebruikt en de installatie sneller verloopt. Ze hebben een esthetische aantrekkingskracht en zorgen voor een gezellige stijl op kantoor.


Uitwendig gebruikt, kunnen ze een gebouw beschermen tegen de hete zon

De ruimte tussen de Verticale Tuin en de installatiewand blijft op een relatief constante temperatuur, in combinatie met het koeleffect van de planten hebben we een lager energieverbruik door het lagere gebruik van de airconditioning. Ze kunnen ook helpen om het effect van hitte-eilanden in steden te verminderen.

 

Natuurlijke luchtfilter

Verticale tuinen fungeren als een biofilter dat vervuilende stoffen zoals vluchtige organische stoffen vangt en denatureert en water kan zuiveren door het verwijderen van zware metalen.

Verzorging en onderhoud

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat planten voldoende grond, drainage, irrigatie, verlichting en ventilatie nodig hebben om gezond te blijven. Inzicht in het onderhoud dat nodig is om de welvaart van een levende muur te waarborgen is van het grootste belang, dus onderhoudsplannen moeten realistisch zijn, ontworpen zijn door deskundigen en goedgekeurd zijn door de klant vanaf het begin.

Keuze van de planten

Het succes van groene muren hangt af van de keuze van de planten die passen bij de structuur en de omstandigheden van de groene muur. Er moet een analyse worden uitgevoerd van het licht, de luchtbeweging, de luchtkwaliteit en de luchtvochtigheid, het potentieel voor verkeers- en fysieke schade en het beschikbare onderhoud.