Serpentis
Image default
Vakantie

WAAR EN HOE EEN AUTO TE HUUR OP CURACAO – INSIDER TIPS

Een auto huren op Curacao is vrij eenvoudig en een geweldige manier om het land te zien. Het huren van een auto is gemakkelijk en een betaalbare manier om het beste uit je vakantie te halen.

Autoverhuur op Curacao

Alle grote autoverhuur- of autoverhuurbedrijven zijn aanwezig, evenals enkele sterke lokale bedrijven. Dit bericht gaat alleen over autorijden en huren van een auto Curaçao. Als u uw reis naar Curaçao plant, kunt u een auto ophalen op de luchthaven of er een huren voor slechts een deel van uw verblijf bij een lokaal bedrijf. Je kunt er ook voor kiezen om vanaf de luchthaven met een lokaal bedrijf te werken. Zij bieden vaak ook de optie om naar luchthaven te komen. Zo hoef je geen transfer naar je hotel of appartement te regelen. Het is dus een goed idee om een auto te huren op curacao airport.

We hebben vaker auto’s gehuurd op het eiland en gebruiken ze om die gebieden weken of dagen volledig te verkennen. Onze ritjes zijn altijd heerlijk rustgevend om vervolgens bij de mooiste stranden aan te komen. alle keren verhuur verliepen via hetzelfde bedrijf (veiligautohurencuracao.nl). De meeste auto’s die werden aangeboden waren middelgrote sedans die comfortabel plaats konden bieden aan 4 personen.

Wanneer je met je gezin aankomt op Curaçao wil je zeker zijn van je auto dus is het een aanraden om van te voor te boeken. Dit omdat de kans anders groot is dat er geen auto’s beschikbaar zijn.

We boekten onze auto in het laagseizoen slechts een paar dagen van tevoren en hadden toen gelukkig geen problemen met de beschikbaarheid. De prijs was ook goed te doen en het omvatte een uitgebreide verzekering. Onze prijs bracht ook het eigen risico terug tot nul.

 

Hoe is het om een auto te huren en te besturen op Curacao

Zorg ervoor dat je het eigen risico tot nul terugbrengt, want een klein deukje kan snel gebeuren. Controleer en fotografeer ook de auto voordat u deze meeneemt. Zelfs de nieuwe die ik had was op een paar plaatsen gekrast. Dit is belangrijk en ik kan het niet sterk genoeg benadrukken. U krijgt een kopie van eventuele schade aan de auto zoals u dat in elk land zou doen als u een auto huurt. Bewaar deze goed, want deze is nodig wanneer u de auto terugbrengt.

Ik vond rijden op Curaçao eenvoudig. De verkeersregels zijn vrijwel identiek en ik vond niemand agressief of opdringerig op de weg.

Sommige weggebruikers op Curaçao halen graag in waar ik niet zou inhalen, maar pas op en vertraag om ze te laten passeren. Rij verder gewoon rustig met het verkeer mee.

 

Voordelen van het huren van een auto om Curaçao te verkennen

We vonden de volgende voordelen:

  • Zelf rijden is zoveel gemakkelijker dan met de bus. Die rijden niet op schema dus je weet niet goed waar en wanneer je moet zijn om ergens heen te gaan.
  • Je kunt de delen van Curaçao zien die velen niet zien.
  • Je kunt rechtstreeks naar je hotel rijden, je hoeft niet op een dure taxi te wachten.
  • Stop op elk moment om naar iets te kijken, te eten, de benen te strekken, foto’s te maken enz.
  • Het heeft ons geld bespaard. Het huren van een auto voor 5 dagen om veel plekken te zien was goedkoper dan met een tour gaan. Georganiseerde tours zijn duur voor gezinnen, we hebben veel bespaard door zelf overal heen te rijden.

 

Zijn automatische en handmatige auto’s beschikbaar op Curaçao?

De meeste aangeboden auto’s hebben een automaat. Dit is misschien ander dan dat de meeste Nederlanders hebben maar erg makkelijk. Ook als je nooit met een automaat gereden hebt ben je er zo aan gewend.

 

Kosten van het huren van een auto op Curacao

 

Het is niet heel duur om een auto te huren op Curacao. Je moet de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen. In feite kijk je uit op ongeveer 35 Euro per dag. Dit is een stuk goedkoper dan een taxi of verschillende tours. De prijs verschilt natuurlijk per auto. Grotere modellen zijn duurder.

Zoals bij de meeste autoverhuurbedrijven, houdt u een groot eigen risico over als er iets misgaat. Zoals ik al zei, raad ik ten zeerste aan om het eigen risico hier te verminderen en er zijn talloze manieren om dit te doen.

 

Hoe u de beste deal of goedkoopste autohuur op Curacao vindt

Wij maken graag gebruik van Veilig Auto Huren Curacao. Dit bedrijf heeft de beste deals en een uitstekende service. Je auto wordt naar je hotel gebracht en daar ook weer opgehaald. Je kan er ook voor kiezen om op de luchthaven opgehaald te worden.