Serpentis
Image default
Woning en Tuin

Waar moet je op letten bij het inhuren van een ontstopper?

Een rioolverstopping is erg vervelend, vooral als het niet lukt om het zelf op te lossen. Het is dan beter om een rioolontstopper in te schakelen. Dit zijn professionele bedrijven die de verstopping kunnen verhelpen en de leidingen kunnen controleren. Je wilt natuurlijk het liefst een ontstopper inhuren uit de buurt. Woon je in de buurt van Dordrecht? Dan kan je het beste een ontstopper in Dordrecht inschakelen. Waar kan je hiernaast nog meer op letten?

Bereikbaarheid

Bij een rioolverstopping wil je dat er zo snel mogelijk een vakman langskomt om de problemen te verhelpen. Het is daarom dus belangrijk om een ontstoppingsbedrijf in te huren dat goed bereikbaar is. Kijk daarom dus naar bedrijven met een 24/7 bereikbaarheidsgarantie. Je hebt dan een grotere kans om direct geholpen te worden. Het is namelijk erg vervelend als het ontstoppingsbedrijf pas na een paar dagen langs kan komen.

Het soort probleem

Problemen met het riool kunnen verschillende oorzaken hebben. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een verstopping van de leiding, maar het rioolsysteem kan ook beschadigd zijn. Een ontstoppingsbedrijf kan meestal meerdere soorten problemen oplossen. Toch is het altijd nuttig om dit even te controleren. Mocht er een reparatie nodig zijn, dan is het wel handig als hetzelfde bedrijf dat ook kan uitvoeren.

Prijzen

Vraag van tevoren altijd naar een indicatie van de prijs. Wanneer je een spoedgeval hebt, denk je hier misschien niet altijd bij na. Je wilt dat het probleem zo snel mogelijk opgelost wordt. Er ontstaat dan een kans dat je achteraf met een veel hogere rekening zit dan je had verwacht. Vraag daarom aan de telefoon naar een prijsindicatie. Houd er ook rekening mee dat er voorrijkosten en materiaalkosten zijn. Wanneer er reparatie nodig is, zal dit natuurlijk ook meer kosten met zich meebrengen.

Recensies

Ookal heb je haast, wil je wel een goede en betrouwbare ontstopper inschakelen. De snelste manier om hier achter te komen, is om een aantal recensies te lezen. Er zijn online via Google vaak reviews te lezen van andere klanten die gebruik gemaakt hebben van het bedrijf. Je krijgt dan meestal een goed beeld van de kwaliteit en service van het bedrijf. In de buurt van Dordrecht staat Goossens rioolservice bijvoorbeeld erg goed aangeschreven. Heeft het bedrijf goede recensies, een prima prijs én is hij direct beschikbaar, dan kan je deze gerust inschakelen.