Serpentis
Image default
Aanbiedingen

Waarom willen mensen personal training?

De personal trainer was vroeger iets voor mensen met veel geld; filmsterren, artiesten en andere beroemdheden. Inmiddels is deze gedachte allang achterhaald. Tegenwoordig maken steeds meer mensen gebruik van een personal trainer. Dat personal training zich heeft bewezen als één van de meest effectieve, zo niet dé meest effectieve trainingsmethode moge duidelijk zijn. De persoonlijke aandacht, juiste oefeningen en kracht/cardio combinaties afgestemd op jou, zorgen voor een resultaat waar je altijd al van gedroomd hebt.

Stok achter de deur

Wat wij vooral merken is dat de reden om echt met een personal trainer aan de slag te gaan niet is om de trainingsschema’s of voedingsplannen, maar als een stok achter de deur om gemotiveerd te blijven trainen. De meeste mensen die starten met trainen houden het de eerste paar weken vaak wel goed vol. Maar wanneer je er even geen tijd voor maakt of dingen zitten tegen, wordt de verleiding groot om de training te laten schieten. De kans dat het dan niet bij die ene verloren training blijft is groot, waardoor je snel weer terug bij af bent. Een personal trainer is meer dan iemand die jou alleen coacht op het fysieke aspect. Uiteraard is dat zijn of haar eerste taak, maar gedurende de trainingssessies komt vaak meer naar boven dan alleen maar de wens om fysiek afgetraind te zijn. Daarbij is het belangrijk om ook te kijken naar de redenen die jij hebt om je doelen te behalen en naar de oorzaken die het behalen van het resultaat in de weg zitten.

Grenzen opzoeken

Een goede personal trainer weet een balans te vinden tussen wat je nu kan en waar je naartoe moet. Het is niet zo dat dit vanzelf gaat. Je zult de grens op moeten zoeken om resultaat te behalen. Altijd trainen op het niveau wat je kan, zorgt niet voor vooruitgang. Dat is de reden waarom het trainen in de sportschool op een gegeven moment gaat vervelen. Door de intensiteit van de oefeningen op elkaar af te stemmen, verleg je grenzen. Het lichaam raakt na verloop van tijd gewend aan de intensiteit en kan daardoor steeds iets meer aan. Train je alleen, dan zou je denken, ‘ik vind het nu wel genoeg’ en zou je stoppen. Precies, personal training is samen de grens op zoeken en af en toe er net even overheen gaan. Achteraf denk je, ‘toch best lekker’.

Ready2Change

Ready2Change biedt een breed aanbod aan trainingen gericht op blijvend resultaat met volledige aandacht voor jouw doelen en gezondheid. Voor iedere doelgroep hebben ze een trainingsprogramma ontwikkeld. Van personal training, voedingsadvies tot aan verantwoord afvallen, het is allemaal mogelijk bijReady2Change. Wil jij weten wat een maatwerktraject personal training kost en bij je past? Vraag dan een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan. Na dit gesprek krijg je een maatwerkadvies voor personal training in je mail zodat je alle informatie in je op kan nemen en een besluit kan nemen. Contact opnemen met Ready2Change kan telefonisch of via het contactformulier die te vinden is op de website. 

https://ready2change.nl/