Serpentis
Image default
Dienstverlening

Wat is het belangrijkste voor u?

Het plannen van jouw uitvaart klinkt wellicht op het eerste ogenblik als een onverwachte keuze, maar steeds meer mensen kiezen ervoor. Hier zijn verschillende redenen voor. Het plannen van jouw eigen uitvaart is als het ware een manier om jouw wensen op papier te krijgen. Het zorgt ervoor dat jouw dierbaren het na jouw verlies niet te zwaar krijgen. Veel punten rondom de uitvaart zijn namelijk al geregeld of het is duidelijk wat er moet gebeuren. Hierdoor help jij ze een handje mee, terwijl jij een uitvaart krijgt die naar jouw eigen wensen is. Wil jij meer weten? En wil je een Uitvaart in Ridderkerk? Lees dan verder.

Wat is belangrijk voor u?

Wanneer je weet dat het sterfbed steeds dichterbij komt, of zelfs wanneer het nog niet staat te gebeuren, dan is het belangrijk om na te denken over wat je belangrijk vindt. Dit doe je bijvoorbeeld al met de erfenis. Je denkt na over welke eigendommen er naar welk persoon gaan. Vaak zijn we dus bezig met anderen, maar het is juist belangrijk om ook te denken aan jezelf. Een van de manieren om voor jezelf te kiezen, is te kijken over hoe jij jouw uitvaart graag wilt hebben. Het begint bijvoorbeeld bij de bekende vragen of je gecremeerd of begraven wilt worden, maar het gaat ook verder dan dat. Zijn er speciale gebeurtenissen die je wilt uitlichten? Zijn er bepaalde bloemen, bepaalde muziek of bepaalde foto’s die jij graag voorbij ziet komen? Dit zijn allemaal punten die jij op papier kan zetten.

De voordelen van het duidelijk maken van jouw uitvaartwensen

Ondanks dat het confronterend lijkt, en is, om jouw eigen uitvaart op papier te zetten, is het een belangrijk punt om te bespreken. Door deze stap te maken, heb jij de rust dat jij een laatste herdenking krijgt die compleet past bij jou, dat jij een herdenking krijgt die aansluit bij jouw leven en dat je een herdenking krijgt waar vrienden en familie samen komen en het leven koesteren. Naast dat het voor jezelf belangrijk is, is het ook belangrijk voor de nabestaanden. Het plannen van een uitvaart is een intense klus. Er is in de week na het overlijden vaak weinig tijd om te rouwen, want ieder moment staat in het teken van het regelen van papierwerk. Je neemt een hoop stress en werk uit handen wanneer jij jouw wensen duidelijk op papier hebt gezet. Uitvaart Ridderkerk helpt je graag verder met het regelen van jouw uitvaartwensen.