Serpentis
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat is nou het leuke aan karten?

Kort door de bocht; karten is fun!

Pure snelheid. Gecombineerd met stuurmanschap, adrenaline en veel fun. Dat is karten ten voeten uit. Veel Formule 1-coureurs zijn hun carrière begonnen op de kartbaan, waar ze de fijne kneepjes van het vak leerden. Deze mannen en vrouwen zijn nog steeds verslaafd aan karten omdat het pure en directe rijden goed is voor de conditie. Het geeft een enorme kick als je in het lage karretje stapt en bij het startsein volgas geeft. Racen tegen vrienden, collega’s of familie, het kan allemaal en versterkt de onderlinge band. Dat geldt zeker als je gaat karten in Breda. Alle faciliteiten zijn daar aanwezig voor een spectaculair dagje uit, voor jong en oud.

G-krachten

Iedereen die in een kart stapt, neemt automatisch een actieve houding aan en zet zich schrap voor puur plezier. Racen over een geasfalteerde baan die honderden meters lang is en waar je met je kont maar enkele centimeters boven het asfalt zit. Omdat een kart ontzettend wendbaar is en het zwaartepunt zoals gezegd laag ligt, kun je er razendsnel mee door de bochten rijden, zelfs als deze heel scherp zijn. Je voelt de G-krachten werken wanneer je de kart in een fractie van een seconde van richting laat veranderen. Die ervaring is uniek en moet je een keer meegemaakt hebben. Bovendien weet je dat het veilig is. De kart zelf biedt al veel bescherming rondom het wagentje. Van de medewerkers van de kartbaan krijg je beschermende racekleding die je over je eigen kleding heen kunt trekken. Natuurlijk is het dragen van een helm verplicht. De meeste karts zijn automaten, dus het is gas geven, sturen en remmen. Het is niet moeilijk, maar wel superspannend!

Karten zoals Max Verstappen deed

Wat is de snelste rondetijd die je kunt neerzetten op de kartbaan? Daar gaat het om en de tijden worden netjes voor je bijgehouden. Meestal boek je een zogenaamde ‘heat’ van 10 tot 12 minuten waarbij je zoveel mogelijk rondes probeert te rijden. En in die tijd beleef je een volledige workout, intensief maar met veel fun. Maak er een competitie van tussen jou en je vrienden en collega’s. Dit is je kans om te laten zien dat je misschien wel net zo veel talent hebt als Max Verstappen! Wanneer je gaat karten in Breda kom je daar, letterlijk, heel snel achter.