Serpentis
Image default
Woningen

Wat moet er geregeld worden als je samen gaat wonen?

Heb je een leuke relatie en willen jullie graag samenwonen? Dan willen we jou in de eerste plaats feliciteren! Het is namelijk een flinke stap om te maken, maar je krijgt er ook veel voor terug. Wanneer je besluit om samen te wonen, dan moeten er natuurlijk nog wel wat zaken worden geregeld. In dit artikel gaan wij dieper in op de verschillende zaken. Dankzij het lezen van dit artikel weet jij straks precies waar je rekening mee moet houden.

Woningontruiming Bergen op Zoom

Als je gaat verhuizen, dan zijn er natuurlijk ook allemaal spullen die mee moeten naar de nieuwe woning. Misschien zijn er bepaalde spullen die je liever niet meeneemt naar je nieuwe woning. In dat geval kun je ervoor kiezen om je woning door een bedrijf te laten ontruimen. Woningontruiming in Bergen op Zoom of misschien Breda nodig? Neem dan een kijkje bij Goedkoop Ontruiming. Je hoeft de spullen dan zelf niet naar de stort te brengen. Soms kunnen ze er zelfs iemand anders blij mee maken!

De huur opzeggen

Het klinkt misschien als een open deur, maar in de eerste plaats moet je de huur opzeggen van je oude woning. Veel mensen vergeten dit en dan kunnen er toch problemen ontstaan. In het huurcontract staat namelijk aangegeven binnen welke termijn je de huur moet opzeggen. Wanneer je dit te laat doorgeeft, dan kan het zijn dat je nog een extra maand huur moet betalen. Lees daarom goed het contract door en zeg de huur tijdig op. Dan weet je ook zeker dat er geen vervelende problemen ontstaan.

Fiscale zaken

Heb je hiervoor alleen gewoond, of woonde je eerst in een studentenhuis of iets dergelijks? Dan had je qua fiscale zaken waarschijnlijk met niemand iets van doen. Wanneer je officieel samen gaat wonen zal dat echter veranderen. Er zijn dan verschillende fiscale aspecten waar je rekening mee moet houden. Misschien ontvang jij maandelijks huurtoeslag. Daarbij wordt niet alleen naar de huurprijs gekeken, maar ook naar het inkomen. Als je samen gaat wonen, dan kunnen ze ook naar het gezamenlijk inkomen kijken. Zoek dit allemaal goed uit. Je zal namelijk niet de eerste zin die jaren later flinke bedragen moet terugbetalen, omdat je onterecht gebruik hebt gemaakt van toeslagen zonder dat je daar bewust van was.