Serpentis
Image default
Bedrijven

Wat voor site heb jij nodig?

Als je een eigen site wilt laten maken, dan is er een dikke kans dat je het internet af aan het struinen bent op zoek naar de beste optie. De meeste mensen laten een website maken wanneer ze een eigen bedrijf hebben, of proberen zelf aan de slag te gaan met een website. Andere redenen voor een website kunnen uiteenlopen van iets dat voor de lol is gemaakt tot bijvoorbeeld goede doelen, maar de zoektocht blijft vaak hetzelfde. Zo heb je bedrijven om je eigen site te maken als WordPress, Squarespace, en andere.

Zelf maken

Om zelf een site te maken heb je tegenwoordig niet heel veel nodig. Alles wat je nodig hebt is in een simpel geval een website die je gemakkelijk met modules een eigen website laat bouwen. Ook kun je een simpele cursus HTML volgen om aan de slag te gaan. Mocht dit te ingewikkeld zijn kun je echter ook een site laten maken. Vooral als je ingewikkeldere sites nodig hebt kunnen sites zoals Squarespace vaak niet leveren wat je nodig hebt.

WordPress website laten maken

WordPress sites laten maken is vaak relatief goedkoop. Om WordPress sites te laten maken is er namelijk minder moeite nodig dan bij HTML. Voor veel sites zoals portfoliosites, webshops of contactinformatie is een WordPress site helemaal goed. Dit zal dus genoeg zijn voor de meeste mensen die een site nodig hebben.

HTML website laten maken

Als je een HTML site wilt laten maken dan doe je dit meestal als er meer interactiviteit nodig is. Denk aan een social media platform (zoals Hyves of Facebook). Ook bijvoorbeeld een datingsite of iets dat meer richting een app gaat om te kunnen gamen moeten vaak vanaf de grond af worden opgebouwd. Om dit te laten doen moet je vaak een gigantische investering maken. Dat kan makkelijk oplopen tot zo’n 70.000 euro. Niet echt iets om te laten doen zonder dat je zeker weet dat jouw investering geld op gaat leveren dus.

Toegankelijk voor jou

Wat ook meespeelt bij deze dingen is dat je wilt dat iets toegankelijk is voor jou om nieuwe dingen op je website te zetten. Dit heet een CMS (Content Management System). Bij o.a. WordPress is dit CMS heel erg duidelijk en toegankelijk, waardoor je lekker weinig tijd kwijt bent aan het onderhoud.

https://www.jkc-media.nl/wordpress-website-laten-maken/