Serpentis
Image default
Aanbiedingen

Wat zijn de grootste voordelen van studeren in een ander land?

Wanneer je een studie volgt of een uitwisseling naar Engeland krijg je de optie om naar het buitenland te gaan. Veel studenten komen terug van een semester in het buitenland en anderen bereiden zich voor op het avontuur. Vaak worden de nadelen van het studeren in het buitenland achterwege gelaten. Studeren in het buitenland hoeft niet altijd vol rozengeur en maneschijn te zijn, maar het is hoe dan ook een avontuur om nooit te vergeten. Wat alle grote voordelen zijn van studeren in het buitenland lees je in dit artikel!

Je komt veel nieuwe mensen tegen

Wanneer je naar het buitenland gaat voor je studie kom je studenten tegen uit ontzettend veel andere landen. Ze komen namelijk overal en nergens vandaan en dat maakt het zo ontzettend leuk. Je kan studenten tegenkomen uit Zwitserland, Amerika, Mexico, Spanje, Turkije, Engeland, Duitsland en ga zo nog maar een tijdje door. Hierdoor heb je na je semester in het buitenland ook nog eens een hoop nieuwe logeeradressen voor tijdens leuke citytrips!

Een hele nieuwe cultuur

Het kan voorkomen dat je in een zogenaamde “culture shock” terecht komt. Dit komt voor wanneer je naar een land gaat wat zo anders is qua cultuur dan Nederland, dat je erg aan de cultuur moet wennen. Het is wel leuk en interessant om nieuwe dingen over een andere cultuur te leren. Sommige nieuwe gewoontes neem je weer mee terug naar Nederland en andere laat je daar. 

Je leert snel een andere taal erbij

De kans is heel groot dat je tijdens je uitwisseling snel een nieuwe taal erbij leert. De mensen in het land praten een andere taal en je wordt eigenlijk gewoon verplicht om ook soms deze taal te spreken. Dit werkt in zijn voordeel op het moment dat je een nieuwe taal leert. Je komt er elke dag weer mee in aanraking en je zult de taal dus ook snel onder de knie hebben.