Serpentis
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn de mooiste kleuren voor in je keuken?

De kleur van de keuken is iets wat je niet zomaar meer kunt veranderen en daarom moet je er goed over nadenken. Met een oneindige hoeveelheid aan opties en tinten wordt deze keuze ons echter niet makkelijk gemaakt. Wij helpen je graag en verzamelden deze 5 kleuren die interieurarchitecten ook gebruikten voor keukenkastjes ter inspiratie! Wist je dat wij ook verf speciaal voor keukenkastjes verkopen? Handig!

Zorg voor een contrast in de keuken

Als jij een keuken wilt die niet standaard is? Dan is het werken met hoog contrast een goede optie voor jou. Ga bijvoorbeeld voor een keuken met een lichte basis en donkerkleurige keukenkastjes. Deze vallen meteen op als je de keuken in komt en het zorgt voor een mooi contrast. Anselm Oome is een meubelmaker uit Oosterhout en maakt ook mooie keukenkastjes op maat. 

Heb jij een stenen keukenblad? 

Heb jij een keukenblad van steen en weet je niet zo goed welke kleuren hier het mooiste bijstaan? Denk dan eens aan een lichtgrijze tint. Deze complimenteert bijna alle stenen keukenbladen en biedt ook nog eens ruimte aan mooie accentkleur in accessoires als vazen. 

Mooie kleuren bij een houten keuken

Wanneer je veel natuurlijke materialen in je keuken hebt, zoals hout. Is het mooi om deze elementen te combineren met een warme, maar ook heldere witte tint. Door zo’n tint te gebruiken komen je houten items heel mooi naar voren. Zo komen de houten balken of houten keukenkastjes in jouw keuken super mooi tot hun recht. Ook rotan manden staan erg mooi bij deze witte kleur. 

A pop of colour

Voor een frisse en jeugdige uitstraling in huis kun je ervoor kiezen om een fel kleurtje in de keuken aan te brengen. Denk bijvoorbeeld aan de kleur hemelsblauw of ga voor een groene tint die je weer leuk kunt matchen met wat planten!