Serpentis
Image default
Bedrijven

Wat zijn PG en VG in e-liquid

De basisstoffen van e-liquid zijn PG en VG. PG betekend Propylene Glycol in het Nederlands ook wel Propyleenglycol genoemd en VG betekend Vegetable Glycerin. Dit wordt ook wel plantaardige Glycerine genoemd. In kleine hoeveelheden is PG niet schadelijk en zit daarom wel een verwerkt in voedingsmiddelen, cosmetica en geneesmiddelen. In voedingsmiddelen vind je PG terug als het E-nummer E1520. In sommige verzorgings- en voedingsmiddelen vind je ook VG terug. Dit als E-nummer E422. Daarnaast wordt het ook wel eens in rookmachines gebruikt.

 

Wat is het verschil tussen PG en VG

Het verschil tussen PG en VG is de werkende stof. PG in e-liquid is de smaakmaker, Terwijl VG weer zorgt voor de hoeveelheid damp. Als je de kriebel in je keel wilt voelen zoals dat bij een gewone sigaret is dan moet je voor een hoge concentratie PG gaan. VG is namelijk veel zachter en daarom ook veel aangenamer voor je mond en keel. Van PG kan je een droge mond en keel krijgen. En als je gevoelig bent voor PG dan kan je er zelf blaasjes van in je mond krijgen.

 

Welke PG/VG ratio’s zijn er?

DE PG/VG ratio is de verhouding tussen de PG en VG die in de e-liquid zit. Millers e liquid heeft bijvoorbeeld vooral een 70/30 ratio. Dit betekent dat er 70% PG in zit en 30% VG. Daarnaast kan je kiezen voor een e-liquid met een 50% PG en 50% VG verhouding. Mocht je niet tegen de PG kunnen dan kan je ook kiezen voor e-liquids waar het helemaal niet in zit. Dit is een 0/100 ratio en bevat dus alleen VG.

https://wizzits.com/e-liquid/millers/