Serpentis
Image default
Tuin en buitenleven

Wil je groente verbouwen, maar heb je een balkon? Geen probleem!

Een eigen moestuin hebben om groente te verbouwen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dit komt door de stevige klimaatveranderingen en de voorspelling in de toekomst. Steeds meer mensen zijn zich bewust van wat de gevolgen van voedselconsumptie zijn. Vele etenswaren komen uit andere landen en maken een hele grote reis om uiteindelijk bij jou terecht te komen. Steeds meer mensen willen meer doen voor het milieu en kiezen ervoor om zelf groente te verbouwen. Daarbij vinden deze mensen groente verbouwen ook leuk om te doen. Verder in deze blog lees je wat andere voordelen van eigen groente verbouwen, en de mogelijkheden om dit ook te doen als je geen tuin hebt.

Voordelen zelf groente verbouwen

Naast het milieu zijn er ook nog andere voordelen van zelf groente verbouwen. Ten eerste heb je zelf de regie en kan je zelf bepalen welke groenten je kweekt en ook hoe veel je er wil kweken. Verder kan het je ook veel geld besparen. Groenten in de supermarkt is veelal duurder dan als je zelf bepaalde groentesoorten kweekt. Als je het goed doet kan een ander voordeel zijn dat het vaak lekkerder en gezonder is dan groente uit de supermarkt.  Een ander voordeel is dat het ook leuk is om te doen met je kinderen. Het is voor kinderen leerzaam en het is natuurlijk leuk om samen te kijken hoe de groentes groeien in de loop van tijd. Een leuk ouder en kind activiteit. Tot slot is een moestuin niet moeilijk om te onderhouden. Het ligt er wel een beetje aan wat voor groente je gaat kweken, maar over het algemeen is het zeer makkelijk.

Geen tuin, maar een balkon?

Voor een moestuin is het makkelijk om een tuin te hebben natuurlijk, maar er zijn ook voor mensen met een appartement met balkon mogelijkheden om eigen groenten te kweken. Zo kan je bijvoorbeeld de gbag aanschaffen. Dit wordt ook wel een plantenzak of kweekzak genoemd. Deze plantenzakken zijn van viltstof gemaakt en laten daarom groentes en fruit aanzienlijk sneller groeien. Verder kan je deze zakken makkelijk verplaatsen en kan je deze ook hergebruiken als je iets anders wilt gaan kweken. De gbag is namelijk makkelijk schoon te maken en perfect voor op het balkon. Tevens heb je deze plantenzakken ook in vele kleuren en kan het nog een vrolijke uitstraling geven aan het balkon. Zeker een aanrader dus. Als je het iets lijkt kan je op de website van Gark kijken. Deze partij verkoopt meerdere mooie tuinartikelen. Je kan er verder ook nog voor kiezen om voor hangbakken en hangzakken te kiezen. Deze zakken zijn minder ideaal dan de gbag, maar kunnen ook al voldoen. Je kan er ook voor kiezen om zelf een moestuin te maken. Met bepaalde materialen kan je al op een vierkante meter groente kweken.