Serpentis
Image default
Hobby en vrije tijd

Windsurf lessen volgen: wat maakt windsurfen zo mooi?

Wanneer het buiten weer voorzichtig lekker weer begint te worden, begint het bij veel waterliefhebbers direct te kriebelen: het is weer tijd om er lekker met een bootje, de jetski of – als er voldoende wind staat – de surfplank op uit te gaan. Met name de laatste activiteit, windsurfen, is in Nederland de laatste jaren flink populairder geworden. 

Een groeiend aantal mensen volgt windsurf lessen en waagt ook de stap om zelf te gaan windsurfen. Het ‘wiel’ van windsurfen zelf ontdekken, de techniek leren dus, is niet direct gemakkelijk. Om die reden besluiten veel waterliefhebbers een surfplank, surfpak en accessoires te kopen en windsurflessen te volgen. Welke voordelen heeft meedoen aan windsurf lessen precies? En hoe lang duurt het voordat u goed kunt windsurfen?

  

U krijgt les van doorgewinterde surfers

Het grootste voordeel van het volgen van windsurf lessen is natuurlijk dat u begeleid wordt door ervaren en doorgewinterde surfers. U krijgt instructies op maat om snel progressie te boeken als surfer. Fijn is dat u de basistechnieken snel aangeleerd krijgt, maar na het volgen van meerdere lessen ook de fijnere kneepjes van het surfvak leert.

Prettig aan het leren windsurfen is verder dat u bij surfscholen vaak kunt kiezen uit diverse lespakketten. Zo kunt u ervoor kiezen om een losse les te boeken, om te zien of de sport windsurfen überhaupt iets is wat u aanspreekt. Maar ook een pakket van bijvoorbeeld 2, 4 of 6 lessen behoort tot de mogelijkheden. Fijn aan het volgen van windsurf lessen is ten slotte dat de ervaren instructeurs u allerlei tips geven. Dit helpt voorkomen dat u bepaalde beginnersfouten maakt. Verder adviseren de docenten u hoe u op een veilige manier kunt surfen.

 Voor lessen in en om Harderwijk kunt u het beste naar de Telstar Beachclub.

 

Hoe lang duurt het voordat u een goede windsurfer bent?

Natuurlijk verschilt het per cursist hoeveel lessen nodig zijn om het surfen onder de knie te krijgen. Meestal volstaan 4 tot 6 lessen om de basis te leren. Daarna is het heel simpel: zelf meters maken en veel oefenen met bijvoorbeeld vrienden. Kies ook voor het volgen van windsurf lessen en geniet van ontspanning en uitdaging die deze sport te bieden heeft!

 

Gerelateerde artikelen

Gender reveal versiering voor een feestelijke onthulling

Restaurant Scheveningen de moeite waard

Opvouwbare tasjes: Het perfecte promotiemateriaal