Serpentis
Image default
Bedrijven

Wonen in Leusden

Leusden is een leuke gemeente met 30.593 inwoners (1 juli 2021, bron: CBS) in de Nederlandse provincie Utrecht. Zo’n 0,34 vierkante kilometer van het totale oppervlak van 62,02 vierkante meter, bestaat uit water. Het is niet groot, maar het ligt mooi centraal en het biedt alles wat je nodig hebt. Een prachtige plek om te wonen dus. Er zijn ook nog eens voldoende huurwoningen in Leusden.

Mooi veel groen

Leusden is bijzonder bosrijk en het westelijke deel bevindt zich op de hellingen van de Utrechtse Heuvelrug. In het Oostelijke deel van Leusden heb je voornamelijk landbouwgrond. Dit ligt in de Gelderse Vallei.

De Utrechtse Heuvelrug is natuurlijk prachtig. Je hebt er naaldbomen, loofbomen en heidevelden. Als je geluk hebt, zie je als het schemert de herten lopen. Hier kom je heerlijk tot rust. De Utrechtse Heuvelrug is ontzettend groot, dit maakt dat je niet zo heel veel mensen tegenkomt, als je er aan het wandelen bent. Dat is natuurlijk ontzettend fijn. Zo hoor je de vogels goed. De gaai, een mus, de merel, hoor jij het verschil?

Winkelen in Leusden

Je hoeft niet weg uit Leusden om te winkelen. Er zijn ondanks het relatief kleine inwoneraantal, drie leuke winkelcentra. Winkelcentrum de Biezenkamp, Winkelcentrum de Hamershof en Winkelcentrum Zuidhoek.

Bij winkelcentrum de Biezenkamp kun je terecht voor winkels, cafés en restaurants. Bij de Hamershof zijn ook winkels en eetgelegenheden. Hier moet je ook zijn als je van lezen houdt. De Openbare Bibliotheek is hier namelijk gevestigd. Ook in winkelcentrum Zuidhoek is een bibliotheek. Hier zijn ook wat winkels en er is een restaurant.

Wil je toch wat meer vertier? Met een half uurtje rijden ben je al in Utrecht. Amersfoort is natuurlijk nog dichterbij. Eigenlijk heb je met Leusden dus het gemak van de grote stad gecombineerd met de rust van het groen.

Koopwoningen en huurwoningen in Leusden

In Leusden is er voor elk wat. Je hebt er zowel koopwoningen als huurwoningen. De huurwoningen in Leusden zien er ook goed uit. Of je nu woont in één van de huurwoningen in Leusden of in een koopwoning, het is hier fijn wonen.

https://review-pagina.nl/