Serpentis
Image default
Bedrijven

Zit jij in een dipje en wil je hier graag uitkomen? Lees hieronder hoe je dit kunt bereiken!

Soms heb je van die dagen (of weken) waarin je niet goed slaapt, je minder eetlust hebt, minder zin hebt om te bewegen, ga zo maar door. Je balans is moeilijk te vinden en je voelt je niet lekker. Je kunt zelfs uitgeput of lusteloos zijn. Iedereen heeft er wel eens last van en het kan om de zoveel tijd wel eens opkomen.  Daarnaast is dit volkomen normaal en hoeft het helemaal niet slecht te zijn. Zit jij wellicht momenteel in zo’n periode en wil je hier graag uitkomen? Met onderstaande tips weet jij precies wat je moet doen!

Zorg goed voor jezelf

Als je een dipje hebt, is de kans groter dat je wat vaker naar ongezond eten snakt of misschien wel veel minder zin hebt om te eten. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je vaker op de snooze-knop drukt, omdat je bed zo comfortabel is en je wellicht niet zo makkelijk uit bed komt. Het is begrijpelijk, maar het is juist belangrijk om gezonde gewoontes aan te leren. Sta op tijd op, start je dag met een uitgebreid ontbijt en eet de rest van de dag gezond. Eet veel groenten en zorg ook voor voldoende fruit. Probeer bovendien je koffie- en alcoholgebruik te beperken en drink veel water en thee. Te weinig vocht maakt je namelijk lui en moe. Zorg dus dat je gedurende de dag minimaal twee liter drinkt. Met deze gezonde ‘voornemens’ kun jij tevens een toekomstig dipje sneller weghouden, hoe fijn is dat! Merk je dat gezonde voeding alleen niet voldoende is om je goed te laten voelen? Ga dan eens voor een suikervrij voedingsschema. Met een suikervrij voedingsschema kun je de effecten van een dieet zonder suikers ervaren. Er zijn vele positieve ervaringen na het maken van een suikervrij voedingsschema.

Neem voldoende rust

Een dipje kan ook een teken voor je lichaam zijn dat het niet voldoende rust krijgt. De meeste mensen krijgen te weinig rust, vooral na een stressvolle periode op bijvoorbeeld werk, omdat je lichaam moet ontspannen en herstellen. Voldoende slapen is natuurlijk belangrijk, maar daar houdt het niet op. En zorg er daarom voor dat je elke dag wat rustmomenten hebt. Ga bijvoorbeeld naar buiten, mediteer of doe een dutje. Ook sporten, rekoefeningen of yoga worden als een heel goed rustmoment gezien. In ieder geval is het het beste om regelmatig een pauze te nemen van het werk. Zo kun je sneller van je dipje afkomen en kun je zelfs een dipje voorkomen.

https://voedingschema.nl/suikervrij-voedingsschema/