Serpentis
Image default
Bedrijven

Zo maak je je huis en beste schoon

Het geldt wellicht voor velen, maar het huis schoonmaken is waarschijnlijk niet je favoriete bezigheid. Het is echter essentieel dat we het af en toe doen. Het is niet omdat je bezoek hebt, of omdat je niets beters te doen hebt, maar omdat ons huis nu eenmaal snel vies wordt en vaak een schoonmaakbeurt nodig heeft! Aangezien we het allemaal vaak en regelmatig moeten doen, is het natuurlijk wel handig als je we er niet te lang over hoeven moeten doen. Een aantal handige tips zijn hierbij dan ook geen overbodige luxe. Dus haal dat washandje maar uit de kast, zet je emmer met zeepsop klaar en begin met schoonmaken!

Begin bij de basics

Het is handig om bij het schoonmaken alles stap voor stap te doen. Dit zorgt ervoor dat je geen onnodige dingen doet en dus tijd kunt besparen! Dus pak je stofdoek en ga eerst door alle kamers in huis die moeten worden afgestoft. Doe vervolgens hetzelfde door de kamers op te ruimen, te stofzuigen, en daarna de kamer te dweilen. In het begin zie je wellicht niet al te snel resultaat, maar uiteindelijk bespaart het je veel tijd. Je hoeft namelijk niet elke keer dat je een kamer stofzuigt te stoppen met stofzuigen en vervolgens door te gaan met het opruimen van rommel op je bureau. Nu kun je blijven werken, dat is natuurlijk super handig!

De gouden regel bij het schoonmaken is altijd: poets van boven naar beneden. Dit geldt voor je hele huis, maar ook voor individuele kamers. Als je eerst de vloer dweilt en daarna de kasten afstoft, valt het vuil terug op de schone vloer! Maak ook altijd elk stuk schoon: zo houd je overzicht!

Vergeet de meubels niet

Bij het schoon houden van je woning is het belangrijk dat je je meubels niet vergeet. Je zou het wellicht niet zo snel denken, maar je meubels worden viezer dan je denkt! Des te meer reden dus om ook je meubels eens goed aan te pakken. Dit moet zeker eens in de zoveel tijd gebeuren. Vergeet hierbij ook zeker niet je vloerkleed of tapijt! Je zou deze eens goed kunnen laten schoonmaken bij vloerkleed reinigen Utrecht. Door middel van vloerkleed reinigen Utrecht worden al je vloerkleden en tapijten weer als vanouds! Je kunt je vloerkleed reinigen Utrecht voor elk budget.

https://banklatenreinigen.com/vloerkleed-reinigen-utrecht/