Serpentis
Image default
Bedrijven

Zo zorg je dat je hoodie zacht en comfortabel blijft

Een hoodie, oftewel een trui met een capuchon. De veelzijdige trui die je warm en comfortabel houdt in de koude wintermaanden, maar ook na het sporten. Omdat het een veelzijdige trui is, is de hoodie zo geliefd bij iedereen. Het is dan ook verdrietig, wanneer je ziet dat je favoriete In Gold We Trust hoodie is gekrompen. De manier van wassen kan ervoor zorgen dat je hoodie krimpt of dat deze vervaagt in de was. In dit artikel hebben we dan ook een aantal was tips opgesomd, zodat jouw favoriete trui met capuchon zacht en comfortabel blijft.

Was hem niet te veel

Eigenlijk geldt dit voor elk kledingstuk: hoe vaker je het kledingstuk wast, hoe sneller het zal vervagen. Hierdoor kunnen ook kleine pluizige bolletjes, ook wel pillen genoemd, gevormd worden. Een hoodie hoef je echt niet elke keer dat je hem gedragen hebt, te wassen. Het is prima om je favoriete In Gold We Trust hoodie pas te wassen als je deze vijf of zes keer gedragen hebt. Voor de geur kun je kiezen voor een textielverfrisser, waardoor je hoodie na de vijfde keer dragen ook nog steeds fris ruikt.

Keer binnenstebuiten

Voordat je jouw hoodie gaat wassen, is het belangrijk om deze binnenstebuiten te keren, zodat de buitenste laag beschermd wordt. De kleur zal hierdoor niet gaan uitlopen en bovendien voorkom je dat de buitenste laag tegen andere kledingstukken wrijft. Als je hoodie beschikt over een koortje, knoop deze dan even vast om te voorkomen dat deze er tijdens het wassen uitglijdt.

Een andere, maar ook algemene wasregel, is dat je je In Gold We Trust hoodie moet wassen bij kleding van een vergelijkbaar materiaal. Stop dus niet je zwarte hoodie bij een witte trui, om te voorkomen dat de kleding gaat afgeven.

Koud water

Als voor je gevoel je kleding alleen maar krimpt, dan was je deze waarschijnlijk te heet. Was je hoodie dus in koud water, omdat je kleding dan minder snel zal krimpen en daarnaast zal het ook minder snel verkleuren. Daarnaast zorg je ervoor dat de kleding minder kreukt, waardoor je heel wat strijktijd bespaart. Een win-winsituatie dus!