Serpentis
Image default
Zakelijk

Zoektocht naar de beste executives

Heeft u een eigen onderneming en komt er binnenkort een vacature beschikbaar? Dan bent u mogelijk al aan het rondkijken naar een mogelijkheid om deze vacature in te vullen. U kunt uzelf eerst tot uw eigen organisatie richten. Mogelijk is er iemand die door kan schuiven vanuit een andere functie. Indien dit het geval is, is het probleem snel opgelost. Helaas blijkt dit lang niet altijd te lukken. Veel bedrijven schakelen in dat geval een externe partij in om de vacature in te vullen. Vaak wordt dit gedaan door een bedrijf dat gespecialiseerd is in werving en selectie, zoals een uitzendbureau. Wilt u alleen de beste medewerkers binnen uw bedrijf? Dan is de kans niet groot dat u deze gaat vinden met behulp van een uitzendbureau. In dat geval is excecutive search waarschijnlijk wat meer voor uw onderneming. Maar hoe vindt u eigenlijk de beste executives?

Zelf op zoek gaan

Als eigenaar van een bedrijf heeft u vast en zeker een behoorlijk groot netwerk opgebouwd. Zo kent u ongetwijfeld ook een aantal professionele mensen die in dezelfde branche werkzaam zijn. U kunt in dat geval eens contact met hen opnemen om te vragen of zij op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Indien u weet dat deze persoon uw onderneming naar een hoger plan kan tillen, is dit een goede manier. Ga hierbij wel voorzichtig te werk. U wilt immers niet dat de band met andere bedrijven binnen uw branche schade oploopt. Kent u iemand die momenteel op zoek is naar werk? Dan is het een stuk makkelijker om deze persoon uw organisatie binnen te loodsen. Het is dan echter wel de vraag of hij/zij ook over de capaciteiten beschikt om uw bedrijf te professionaliseren op een bepaald gebied.

Richt u tot executive search

Gaat u zelf op zoek naar de beste excecutives? Weet dan dat dit u ontzettend veel tijd kan kosten. Het is namelijk niet makkelijk om professionele mensen te vinden voor een bepaalde functie binnen uw bedrijf. De kans is bijvoorbeeld groot dat u urenlang een sociaal medium zoals LinkedIn afstruint. Aan de profielen op dit sociale medium ziet u wat u van iemand kunt verwachten en hoe het zich met zijn/haar werkervaring. Wist u echter dat u het vinden van exectuvies ook uit kunt besteden? Hoe? Door u te richten tot een bedrijf dat gespecialiseerd is in executive search. Op deze manier wordt het een stuk makkelijker om een goede kandidaat te vinden voor een vacature die binnenkort beschikbaar is of op korte termijn beschikbaar komt.

Wat is het verschil met een uitzendbureau?

Er zijn maar weinig bedrijven die bekend zijn met executive search. Vaak wordt gedacht dat dit hetzelfde werkt als bij een uitzendbureau. Dit is echter een misvatting. Grootste verschil is dat u zich met executive search richt tot mensen die vaak (nog) in dienst zijn van een bedrijf. Via een bedrijf dat gespecialiseerd is in executive search wordt deze persoon vervolgens benaderd. Hem/haar wordt gevraagd hoe hij/zij aankijkt tegen een nieuwe uitdaging. Indien de persoon hiervoor openstaat, weet u dat u een professionele medewerker binnenhaalt. Laat u het over aan een uitzendbureau? Dan is dit nog maar de vraag. Het gaat hier namelijk om mensen die actief op zoek zijn naar werk en dat is bij executive search niet het geval. Bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in werving en selectie is het altijd maar de vraag wat voor een vlees u in de kuipt heeft. In het geval van executive search heeft u aanzienlijk meer zekerheid.

 

 

 

Advertorial:

Wil jij ook hoger in Google komen?

Online marketing bureau Adbull is de specialist op het gebied van SEO en linkbuilding. We laten graag gratis en geheel vrijblijvend zien wat we kunnen! Vraag direct de Gratis SEO Analyse t.w.v. € 249,- aan. ** Voor webdesigners en marketingbureaus bieden we onze linkbuilding diensten ook white label aan. **

www.adbull.nl